Eesti suusataja sai dopinguskandaalist hoolimata uue auto (6)

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Henri Roos Seefeldi MMil.
Henri Roos Seefeldi MMil. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Kui paljud nimetasid Seefeldis alanud dopinguskandaali Eesti murdmaasuusatamise surmaks, sest ettevõtted pole valmis enam skandaalidest räsitud sporti panustama, siis City Motors läks hoopis teist teed. Nimelt alustasid nad toetama 20-aastast murdmaasuusatajat Henri Roosi.

«Viimane nädal on toonud meie suusaradadele pärituule asemel hoopis meeletu tormi ja tuisu. Olenemata sellest usume meie Eesti noorsportlastesse ning otsustasime anda murdmaasuusataja Henri Roosile kasutada Renault Kadjari. Henri lõpetas 2017. aastal Gustav Adolfi Gümnaasiumi hõbemedaliga ning seejärel on ta keskendunud suusatamisele. Usume, et Henri on üks Eesti suusatamise tulevikutegijaid ning veebruaris võidetud 21. Tallinna suusamaraton on alles suurte võitude algus!» kirjutas ettevõte sotsiaalmeediasse.

Roos on karjääri jooksul kaasa teinud kuuel MK-etapil. Parimal juhul teenis ta 2018. aasta Ruka klassikasprindis 51 koha. Eesti meistrivõistlustelt võitis ta mullu detsembris 30 km klassikatehnika ühisstardis kuldmedali.

Eesti meistrivõistlustelt on tal ette näidata veel tänavu võidetud 10 km vabatehnika pronks ning vabatehnika sprindi pronks. Äsja lõppenud Seefeldi MMil tegi ta kaasa vaid sprindis, kus teenis 61 koha.

Kommentaarid (6)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles