Endine autoralli maailmameister Kankkunen istub Soome MM-rallil Toyota rooli

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juha Kankkunen.
Juha Kankkunen. Foto: juhakankkunen.com

Neljakordne maailmameister Juha Kankkunen istub sel suvel Soome MM-rallil Toyota Yaris WRC rooli. 

Algselt lootis Toyotaga Soomes starti tulla hetkel vormel 1 sarjas kihutav Kimi Räikkönen, kuid kuna tema võistluskalender seda ei luba, otsustas Tommi Mäkinen siiski ühe masina lisaks Soomes rajale tuua.

Nimelt saab endine maailmameister Kankkunen sel aastal 60-aastaseks ning hea tuttavana otsustas Mäkinen talle selleks puhuks ka sünnipäevakingituse teha. Kankkunen saab võimaluse kaasa sõita Toyota Yaris WRC-ga Soome MM-ralli avakatse Harju linnatänavatel. Sarnaselt on seda katset varasemalt pealtvaatajate rõõmuks sõitnud ka teised endised Soome tippsõitjad.

Kankkunen on kätt soojas hoidnud igal aastal Rallylegendi nimelisel võistlusel. Viimati sõitis ta MM-sarjas 2010. aastal, kui ta Ford Focus WRC-ga saavutas Soome MM-rallil kaheksanda koha. Kankkunen tuli autorallis maailmameistriks neljal korral aastatel 1986, 1987, 1991 ja 1993.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles