Epp Paalberg tõusis taliuniversiaadil jälitussõidus 14. kohale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Epp Paalberg
Epp Paalberg Foto: Raul Kudre

Krasnojarskis toimuval Taliuniversiaadil oli suusaorienteerujate teisel võistluspäeval kavas ligikaudu pooletunnine jälitussõit esimese päeva sprindi tulemuste järgi.

Eesti koondise parima sõidu tegi Epp Paalberg, kes tõusis 19. kohalt 14.-ks. Suure tagasilöögi osaliseks sai Doris Kudre, kes startis 17. kohalt ja langes 24.-ks, kohe tema järel lõpetas 25. kohal Silvia Luup. Neli kohta tõusnud Katrina Ojavee lõpetas 27. ja Jonne Rooma 35. kohaga.

Epp Paalberg: «Olen oma sõiduga ülirahul, tegin veatu soorituse, kõik sujus hästi. Imestasin isegi kuidas ma nii mitmest konkurendist mööda sain. Eriti õnnelik olen sprindis 11. koha saanud norralanna alistamise üle finišisirgel. Tänusõnad tahan öelda määrdemeestele, kes olid suusad väga hästi libisema pannud.»

Hoopis teisest puust oli Doris Kudre kommentaar: «Minul oli täna väga halb päev. Juba esimese pika tõusu otsas tundsin, et olen täiesti läbi, keha oli tühi ja jõetu. Ma ei oska praegu veel öeldagi mis täna juhtus, kuid mul on väga kahju tänase jälitussõidu nurjumise üle, sest see formaat on mulle varasemalt väga sobinud.»

Kindlaks võitjaks tõusis teiselt kohalt startinud venelanna Marina Vjatkina (31.38), kahvatumad medalid teenisid soomlannad Mirka Suutari (33.19) ja Liisa Nenonen (33.21)

Meesteklassis hoidis jäi eestlastest kõrgeimale kohale Kevin Hallop, kes 25. kohalt startinuna lõpetas 27. kohaga. Kaarel Vesilind tõusis ühe koha võrra ja tõusis 31.-ks, Rimmo Rõõm tõusis kolme koha võrra, 33. kohale.

Sander Pritsik oli 36., Andres Rõõm 37. ja Georg Caius Kutsar 40.

Kevin Hallop: «Ei jää tänase sõiduga rahule. Vigu märkimisväärselt ei teinud, aga füüsiliselt tundsin ennast täna väga kehvasti ja libisemine oli maastiku kaugemas osas teistsuguste lumeolude tõttu vilets.»

Sander Pritsik: «Ma polnud veel esimesse punktigi jõudnud, kui juba suutsin suusa ära murda. Järgmise punkti läheduses oli õnneks varustuspunkt, kust sain kiirelt uue suusa. Kuid selleks ajaks oli hea sõidurütm kadunud ning hakkasin tegema mõningaid vigu. Seni saavutatud tulemustega jään üpris rahule. Kõik muu on olnud siin võistlustel suurepärane.»

Kaarel Vesilid: «Jälitussõidu formaat oli väga põnev. Kogu aeg nägin konkurente olin kursis oma positsiooniga. Sõit ise läks hästi. Tempo oli hea ja vigu ei teinud, kuigi mõni teevalik võinuks olla parem.»

Meeste võistluse võitis kolmandana startinud venelane Sergei Gorlanov (34.38), hõbedale tuli sprindi võitja Vladislav Kisseljov (Venemaa, 35.48) ja pronksile tõusis kuuendana startinud soomlane Misa Tuomala (35.59).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles