Ameeriklaste eestvedamisel suure võidu saanud Rapla möödus Jurmalast

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapla Avis Utilitas
Rapla Avis Utilitas Foto: Siim Solman

OlyBet Eesti-Läti Korvpalliliigas teenis hooaja 12. võidu Rapla, kui koduplatsil mängiti üle Jekabpils.

Jekabpils asus Leon Gillmore III abiga 5:0 juhtima, aga kaks minutit hiljem oli Rapla Hunter Mickelsoni ning Ervins Jonatsi korvidest ette pääsenud. Eduseis vahetus veel paaril korral mõlemale poole, kuid seisult 10:12 tegid võõrustajad 13:2 spurdi ja võitsid avaveerandi. Kahel korral pääsesid külalised veel kuue silma kaugusele, misjärel suurendas Rapla vahe 13 punktile ja Marek Ruudu kolmepunktiviskest siirduti poolajale Rapla 48:29 juhtimisel.

Lätlased suutsid siiski veel põnevust üleval hoida ning vahe 15 punktile vähendada. 9:1 spurdi toel suurendas Rapla eduseisu 23 punktile ja viimase neljandiku alguseks oli seis 72:52. Järgmised kümme minutit kulgesid skoorirohkelt ning veel 32 silma visanud Rapla sai 104 punkti kokkuvõttes kirja.

Ronald Delph tõi võitjate parimana 22 punkti ja 9 lauapalli. Dominique Hawkins lisas 18, Hunter Mickelson 16 ja Brian Williams 14 silma.

Edgars Stelmahers viskas Jekabpilsi kasuks 22 punkti, kogus 4 lauapalli ning andis 5 korvisöötu. Leon Gillmore III nimele jäi 20 punkti ja 10 lauapalli ning Ricards Daniels Vanags lisas 11 punkti.

Turniiritabelis on Raplal ja Jurmalal võrdselt 12 võitu ja 13 kaotust. Parem korvide vahe aitas Rapla praeguseks seitsmendale positsioonile. 12 võitu on kirjas ka Tartu Ülikooli meeskonnal, kuid neil on kaks mängu vähem peetud.

OlyBet Eesti-Läti Korvpalliliiga jätkub kolmapäeval, 6. märtsil nelja mänguga. Eesti klubide osalusel võõrustab BC Valga-Valka/Maks&Moorits BK Liepajat ning BC Kalev/Cramo võtab vastu Pärnu Sadama. Lõunanaabrite omavahelistes kohtumistes lähevad vastamisi Betsafe Jurmala ja VALMIERA GLASS VIA ning BK Ogre ja Riia VEF.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles