Eesti Olümpiakomitee karmistab dopingureegleid

Lauri Birkan
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui Mati Alaveri (vasakul) osas tegi FIS lõpliku ja süüdimõistva otsuse, siis Andrus Veerpalule on jätkuvalt määratud vaid ajutine karistus.
Kui Mati Alaveri (vasakul) osas tegi FIS lõpliku ja süüdimõistva otsuse, siis Andrus Veerpalule on jätkuvalt määratud vaid ajutine karistus. Foto: Raigo Pajula

Eile kokku tulnud EOK täitevkomitee tegi ettepaneku vabastada Mati Alaver täitevkomitee liikme kohalt, peatada tema ja Andrus Veerpalu treenerilitsents ning EOK liikmelisus. Lisaks peavad mehed loovutama EOK teenetemärgi.

Eesti olümpiakomitee president Urmas Sõõrumaa mõistis eilses EOK ametlikus avalduses resoluutselt hukka igasuguse dopingu tarvitamise, sellele kaasa aitamise ning eestlaste osaluse selles. «Valemäng on vastuolus ausa spordi reeglitega, mida kalliks peame, ja valemänguritel spordis kohta pole,» ütles Sõõrumaa. Tema sõnul oli möödunud nädalal Seefeldi suusaalade MMil lahvatanud dopinguskandaal seda enam kahetsusväärne, et ausa mängu reeglite rikkumisega oli seotud ka EOK 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles