Galerii: Phelps esitles Speedo uut imetrikood

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

USA ujujad, eesotsas 14-kordse olümpiavõitja Michael Phelpsi ja maailmarekordimehe Ryan Lochte'ga esitlesid ujumisriiete tootja Speedo uusi trikoosid, mida ameeriklased kannavad järgmise aasta Londoni olümpial.

Speedo uus ujumiskostüüm kannab nime Fastskin 3 ning Speedo sõnul on tegemist revolutsiooniliste trikoodega, mis annavad ameeriklastele teiste ees suure eelise, vahendab Reuters.

Speedo hinnangul parandab uus tehnoloogia märgatavalt ujujate kiirust ning seetõttu on nad kindlad, et Londonis sünnib mitu maailmarekordit.

«Need on kõige kiiremad trikood, mis eales valmistatud. Loodetavasti tähendab see, et vanad rekordid purustatakse, aga mõistagi oleneb see ka ujujatest,» rääkis Speedo teadlane Tom Waller. «Oleme loonud süsteemi, kus kõik tehnoloogiad on harmoniseeritud ujujate loomuliku talendiga, seeläbi saavad nad endast maksimumi anda.»

Walleri sõnul tegeleti nende trikoode loomisega neli aastat ning loomeprotsessis oli neile abiks ka Phelpsi treener Bob Bowman.

Bowman ja Phelps kuulusid nende hulka, kes kaks aastat tagasi kritiseerisid valjuhäälselt polüretaanist valmistatud kogu keha katnud ujumiskostüüme, mille abil pidevalt maailmarekordeid parandati. Seetõttu otsustas Rahvusvaheline Ujumisliit (FINA) need n-ö imetrikood 2009. aasta juulist ära keelata.

Uued Speedo trikood on aga juba FINA heakskiidu saanud. «Vahe on selles, et praegu saavad ujujad küll eelise, aga kolmel viisil: müts, trikoo ja prillid,» selgitas Bowman. «Lisaks on uus trikoo välja töötanud niimoodi, et iga ujuja saab sellest samal viisil kasu, enam ei sõltu see trikoo lõikest.»

Maailmarekordimees Ryan Lochte nentis, et uus trikoo võib tõesti tekitada ebavõrdsust, ent samas on see iga ujuja enda asi, millist trikood ta kannab. «Kui ma selle selga panen, tunnen end üliinimesena, tunnen, et võin kõik alistada. Kui lähen stardipakule, tunnen end superkangelasena,» teatas Lochte. «Aga kõik võivad selle trikoo endale osta, seega on see nende enda probleem, kui nad seda kanda ei taha.»

«Teadmine, et mul on seljas parim trikoo, on minu jaoks alati tundunud laheda kingitusena,» lisas Phelps.

Natalie Coughlin lisas, et tema jaoks on parim muudatus uued ujumisprillid, mis annavad talle ämbliku nägemise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles