Suri jooksulegend Daniel Rudisha

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keenia ankrumees Daniel Rusha (571) vedas Mexico olümpial Keenia teatehõbedale. Jooksu võitis ülekaalukalt USA, kelle viimast vahetust jooksis Lee Evans (270).
Keenia ankrumees Daniel Rusha (571) vedas Mexico olümpial Keenia teatehõbedale. Jooksu võitis ülekaalukalt USA, kelle viimast vahetust jooksis Lee Evans (270). Foto: Topham Picturepoint/ScanPix

800 meetri olümpiavõitja ja maailmarekordimees David Rudisha kaotas isa ja treeneri. Keenia keskmaajooksu pioneer Daniel Rudisha suri 73-aastaselt infarkti.

Rudisha kuulus Keenia 4x400m teatejooksu meeskonda, kes võitsid Mexico 1968. aasta olümpiamängudelt hõbeda. Seejärel hakkas ta treeneriks, ning nagu näha, edukalt - Rudisha poeg David on 800m jooksus kahekordne olümpiavõitja ja maailmameister. Tema Londoni olümpial joostud maailmarekord on nii hea kui 1.40,91.

Lisaks oma pojale treenis Daniel Rudisha ka legendaarset Billy Konchellahit, kes tuli 800 meetris 1987. aastal Roomas maailmameistriks.

Veel üleeile postitas David Rudisha Twitterisse endast ja isast pildid ning soovis isale kiiret paranemist:

Daniel Rudisha pärast 1968. aasta Mexico olümpiat:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles