Videod: Vene pääses Kaunases algkoosseisu, aga Gran Canaria hävis totaalselt

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Sander Vene (paremal) oli Kaunase Žalgirisel enne mängu meeles.
Siim-Sander Vene (paremal) oli Kaunase Žalgirisel enne mängu meeles. Foto: BC Zalgiris Kaunas / Twitter

Siim-Sander Vene naasis Kaunasesse, kui sealne Žalgiris võõrustas korvpalli Euroliiga raames eestlase koduklubi Gran Canariat. Vene pääses küll Gran Canaria algkoosseisu, aga Hispaania klubi jäi Leedu au ja uhkusele 64:98 alla.

Aastate eest Kaunase Žalgirist esindanud Vene pääses endise koduklubi vastu algkoosseisu. Ta teenis mänguaega täpselt 17 minutit ning viskas selle ajaga kuus punkti (kolmesed 1/5, kahesed 0/0, vabavisked 3/4) ja noppis ühe lauapalli.

Gran Canaria lagunes aga juba esimesel veerandajal, mille väljakuperemehed võitsid suisa 15 punktiga, 25:10. Sellest seisust külalised enam välja rabeleda ei suutnud. Hoopis vastupidi: Žalgiris kasvatas eduseisu ja teisel poolajal oli ülesandeks juba võidu vormistamine, millega sai Leedu esiklubi ka eeskujulikult hakkama. Kaugviskeid tabas Žalgiris 52,4-protsendiliselt (11/21).

Üleplatsimeheks kerkis 18 punkti visanud Žalgirise pallur Edgars Ulanovas. Teda toetasid Thomas Walkup 12, Deon Thompson 11, Brandon Davies 10 ja Marius Grigonis 10 silmaga. Gran Canaria resultatiivseim oli 13 punkti kogunud Marcus Eriksson.

Žalgiris saavutas 15 kaotuse kõrvale hooaja kümnenda võidu Euroliigas. Kaheksas ehk viimane play-off-koht jääb hetkeseisuga kahe võidu kaugusele. Gran Canaria on teeninud kuus võitu ja 19 kaotust ning Hispaania klubil play-off’i asja pole. Küll aga võivad sinna jõuda nende liigarivaalid Madridi Real, Barcelona ja Baskonia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles