UEFA selgitas, miks määras kohtunik PSG-le saatuslikuks saanud penalti

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Manchester Unitedi mängijad edasipääsu tähistamas.
Manchester Unitedi mängijad edasipääsu tähistamas. Foto: Laurent VU/SIPA / Laurent VU/SIPA

Euroopa jalgpalliliit UEFA selgitas, miks määras väljakukohtunik PSG ja Manchester Unitedi vahelises kohtumises Inglismaa klubile penalti, mis viis lõpuks Unitedi veerandfinaali.

PSG ja Manchester Unitedi vaheline korduskohtumine lõppes Unitedi 3:1 võiduga, mis tähendas, et kahe mängu kokkuvõttes jäi seis 3:3. Võõrsil löödud värava reegli tõttu tagas koha veerandfinaalis United.

Unitedi 3:1 värav sündis penaltist, mille kohtunik määras VARi abil. UEFA avaldas oma kodulehel ametliku selgituse, miks kohtunik just sedasi otsustas.

«VAR soovitas pärast mitme korduse vaatamist väljakukohtunikul penaltiintsident ise videokordusest üle vaadata. Kordust vaadates sai kohtunik kinnitust, et löögi hetkel oli palli ja käega mänginud jalgpalluri distants piisavalt pikk ning seetõttu ei olnud tegu ootamatu olukorraga. Kaitsja käsi oli kehast eemal, mis tegi kaitsemängija suuremaks. See takistas omakorda pallil väravasuunas liikumast,» selgitas UEFA.

Jalgpallifännidele pakkus palju kõneainet ka Madridi Reali ja Ajaxi vahelises kohtumises Dušan Tadici 3:0 väravale eelnenud olukord, kus Noussair Mazraoui päästis osavalt palli auti minemast ning tegi sellega Tadici väravale suurepärase eeltöö.

«Kõiki videokorduseid vaadates polnud veenvaid tõendeid, et pall oleks täielikult küljejoone ületanud. Küljekohtunik, kes oli selles olukorras ideaalses positsioonis, hindas, et pall ei ületanud täielikult küljejoont. Seetõttu oli kohtunikul õigus mängu mitte peatada,» selgitas UEFA.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles