Red Bull: Gasly ei ole veel Verstappeni tasemel

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen võitis mullu Mehhiko GP.
Max Verstappen võitis mullu Mehhiko GP. Foto: HOCH ZWEI / imago/HochZwei

Red Bulli vormel 1 meeskonna nõustaja Helmut Marko hinnangul pole Pierre Gasly tiimikaaslase Max Verstappeniga samal tasemel.

Kui Verstappen debüteeris Red Bulli eest kuninglikus vormelisarjas aastal 2016, kui ta hooaja viiendal etapil Toro Rossost sammu edasi astus, siis Gasly saab tipptiimis esimesed tuleristsed alles eeloleval hooajal.

Marko toetub oma arvamusel hooajaeelsele testiperioodile, mis on Red Bulli sõitjatel kulgenud üle kivide ja kändude, kuid Verstappen on tema hinnangul selle aasta vormeliga paremini toime tulnud.

«Olen testidel märganud, et Gasly ei ole veel Verstappeni tasemel. Aga seda me ka ei oodanud. Kui kaks avariid kõrvale jätta, siis olid testid suurepärased,» lausus Marko uudisteagentuurile APA.

Lisaks avaldas Marko ka 2019. aasta hooaja eesmärgi. «Vähemalt viis võitu. Ma usun, et meil on mingi šanss heidelda ka maailmameistritiitli nimel,» sõnas Red Bulli nõustaja.

Võrdluseks: mullu võitis Red Bull neli etappi, Verstappen ja Daniel Ricciardo mõlemad kaks. Sarja üldarvestuses kaotas Red Bull meeskondliku meistritiitli teeninud Mercedesele 236 punktiga. Sõitjate arvestuses jäi Verstappen Lewis Hamiltonist maha 159 silmaga.

Uus vormel 1 hooaeg algab järgmisel nädal Austraalias. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles