Sombreeromeeste trikid

Karl Mihkel Eller
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dani Sordo 2018. aastal El Brinco hüppel, mida tänavu Mehhikos kavas pole. Korraldajatel on varuks veelgi enam ekstreemsust pakkuv trampliin.
Dani Sordo 2018. aastal El Brinco hüppel, mida tänavu Mehhikos kavas pole. Korraldajatel on varuks veelgi enam ekstreemsust pakkuv trampliin. Foto: Hyundai Motorsport

Eesti aja järgi eile varahommikul toimunud Mehhiko ralli esimese katse peatanud tehistrampliin oli vaid lapsemäng selle kõrval, mis on korraldajatel varuks tänaseks. Uljad mehhiklased on omal käel valmistatud hüpekateks käinud inspiratsiooni ammutamas ka soomlaste juures.

Mehhiko ralli esimene katse Guanajuatos. Poolsada meetrit enne finišijoont asuva tehishüppe on esimesed startijad suutnud läbida intsidentideta. Seejärel teevad Andreas Mikkelsen, Elfyn Evans ja Esapekka Lappi seal märkimisväärse õhulennu, auto tagaosa paiskub teravalt õhku ning maandumisel kaotavad masinad nii mõnegi keredetaili. «Päris vastik hüpe», «see hüpe üllatas korralikult» ja «sellist hüpet ma ei oodanud, ma ju ei läinud sellele isegi täisgaasiga» olid sõitjate kommentaarid.

Veel lubati rajale startida Kris Meeke’il, kes pidurdas Toyota Yarisega enne hüpet piisavalt ning hirmuäratavat õhulendu ei järgnenud. Siis tekkis aga kümneminutiline paus, mille järel otsustati, et Sebastien Ogier, Thierry Neuville ja Ott Tänak katsele ei stardi – korraldajate valmistatud hüppe konstruktsioon on autodele muutunud liiga ohtlikuks. Nendele määrati nominaalne katseaeg ning ralli jätkus nende jaoks reedel, nagu kõikidel teistel sõitjatel.

Sellega võinukski kogu Guanajuato hüppesaagale joone alla tõmmata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles