Janne Schasmin: kaotasime täna võitluseta

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimesel etapil osalenud naised. Esiplaanil teeb ühisfotot Eesti naiste korvpallikoondise peatreener Janne Schasmin.
Esimesel etapil osalenud naised. Esiplaanil teeb ühisfotot Eesti naiste korvpallikoondise peatreener Janne Schasmin. Foto: Erakogu

Tallinna Ülikooli korvpallinaiskond jäi Eesti-Läti-Leedu ühisliiga poolfinaalis alla leedulannade Kaunos Aistesele numbritega 61:93.

Naiskonna peatreeneri Janne Schasmini sõnul oli täna puudu tagaliini panusest. «Meie tagamängijad said kokku ainult kaheksa punkti, mis on ilmselgelt liiga vähe. Tabasime kolm kaugviset, millest kaks viskas keskmängija Trine (Kasemägi, toim.). Ma ei tea, kas tegemist oli ülehäälestatuse või pingega. Kui kaotab võistkond, siis kaotab ka treener, nii et pean vaatama ise samuti peeglisse.»

Rünnakul madalseisu langenud Tallinna Ülikool suutis kolmandal veerandil visata vaid kaheksa punkti. Schasmini hinnangul jäid korvid puuduliku mängujuhtimise taha. „Kui meie mängujuhid läksid väljakule siis nad tegutsesid individuaalselt. Kohati oli selline tunne, et platsile astudes hakati mängima mingit võõrast mängu. Meil ei olnud täna liidrit, kes oleks kehvadel perioodidel mängu enda peale võtnud.“

Vastastele jätkus peatreeneril vaid kiidusõnu: «Leedulannad lahendasid katte-kattest olukordi väga hästi. Mulle treenerina meeldib nende kannatus ja kavalus otsida vabu mängijaid. Nad mitte ei mõtle rünnakuid ette, vaid mängivad vastase kaitsest lähtudes. Kaunase naiskond väärib finaalikohta.»

Millise emotsiooni ja motivatsiooniga läheb naiskond vastu homsele pronksikohtumisele? «Minu enda jaoks on kõige olulisem võitlemine, aga täna me kaotasime võitluseta. Homme saab raske olema, sest meil oli täna võimalus kohtumine lõpetada vähemalt hea emotsiooniga, kuid seda ei juhtunud. Tahtmine peab tulema mängijate endi seest, vastasel juhul me medalile ei mängi,» lausus Schasmin.

Tallinna Ülikooli vastane kolmanda koha mängus selgub poofinaalpaarist Riia TTT - Vilniuse Kibirkstis. Pronksikohtumine algab homme kell 12.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles