Anett Kontaveit alustas Indian Wellsi turniiri võidukalt, Kanepi teekond lõppes

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit
Anett Kontaveit Foto: Nikku / ZUMAPRESS.com

Eesti parim naistennisist Anett Kontaveit (WTA 21.) alustas suurturniiri Indian Wellsis 6:3, 7:6 (4) võiduga Rio olümpiavõitjast puertoricolanna Monica Puigi (WTA 58.) üle.  

Esimeses setis alustati mängu vastastikuste murretega. Seejärel oli Anett Kontaveit kindlam ning näis, et mängukindlus jätkub ka pärast avaseti 6:3 võitu. Eesti esinumber mängis agressiivset, enda stiilile omast tennist.

Teise seti teisel poolel hakkas tunda andma väsimus, sest vead tekkisid just pallingutel. Seti lõpp kiskus pingeliseks. Kuigi Kontaveit oli seisul 6:5 murdega peal, õnnestus Puigil otsustavatel hetkedel tagasi murda ning sett läks kiiresse lõppmängu. Sealgi jätkus punkt-punkti heitlus, kuid Kontaveidi pisut kõrgem kvaliteet pääses maksvusele.

Matš kestis tund ja 35 minutit, Eesti esireket tulistas selle ajaga neli ässa ja tegi kaks topeltviga, puertoricolanna aga pataustas topeltivigadega koguni kuuel korral. Kontaveit oli tublisti parem oma esimeste pallingute punktideks realiseerimisel. Eestlannal tegi seda 74 protsendiliselt, kuid Puigi vastav statistiline näitaja vaid 58 protsenti.

Kolmandas ringis tuleb Kontaveidil kohtuda kas Läti esinumbri Anastasija Sevastova (WTA 11.) või ameeriklanna Madison Brengle'iga (WTA 96.).

Kaia Kanepi (WTA 86.) pidi aga teises ringis alla vanduma sakslanna Julia Görgesile (WTA 15.), kui kaotas kaks tundi ja kolm minutit kestnud kohtumise kolmes setis tulemusega 3:6, 6:2, 3:6. Eestlanna servis neli ässa sakslanna seitsme vastu, tegi kolm topeltviga Görgesi kuue vastu ning võitis kõikidest punktidest 86 sakslanna 91 vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles