Tuleviku väravavaht tõrjus Konstantin Vassiljevi penalti

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konstantin Vassiljev FC Flora treeningul.
Konstantin Vassiljev FC Flora treeningul. Foto: Sander Ilvest

Mullu jalgpalli Eesti meistrivõistlustel pronksmedaliga leppima pidanud Tallinna Flora alustas uut liigahooaega kolme punktiga, saades kodus 2:0 jagu Viljandi Tulevikust.

Flora ridades debüteeris keskväljamaestro Konstantin Vassiljev, kelle eelmine ametlik mäng kohalikus jalgpalliliigas oli enam kui kümne aasta eest. Toona esindas ta Flora igipõlist rivaali Tallinna Levadiat.

Standardolukordade ja kauglöökide spetsialist Vassiljev debüütmängus sihile ei jõudnud, eksides muuhulgas ka 11 meetri karistuslöögil. Ka väravasöötu ta kirja ei saanud, sest meeskonnakaaslased ei suutnud tema hiilgavaid sööte tabamuseks realiseerida.

Flora sai võidupunktid siiski liigatabelisse, sest 32. minutil sahistas võrku Frank Liivak ja 88. minutil vahetusest sekkunud Herol Riiberg (resultatiivne sööt Vlasi Sinjavskilt). Tuleviku mängija Martin Allik põhjustas üleminutitel 11 meetri karistuslöögi ja sai punase kaardi, kuid Vassiljevi penalti tõrjus Tuleviku puurilukk Karl-Romet Nõmm.

«Viljandi on raske vastane – nad mängivad kaitsest lähtuvalt. Meie ülesanne oli lüüa kiire avavärav ja saime sellega hakkama,» lausus Vassiljev mängujärgses intervjuus ETV2-le. Penalti kohta lausus ta: «Ma ei ütle, et halb löök oli, aga ta ulatas käega tõrjuda.»

Päeva esimeses Eesti meistriliiga lahingus leppisid Tartus 2:2 viiki sealne Tammeka ja liiga uustulnuk Maardu Linnameeskond. Vitali Gussev viis külalised 37. minutil juhtima, kuid Martin Jõgi vastas 54. minutil. Maardu pääses teistkordselt juhtima 84. minutil, kui omavärava sai kirja Akim Saeed Sairinen. Võõrustajatele päästis viigipunkti Tauno Tekko, kes realiseeris viiendal üleminutil (!) penalti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles