Eesti rühmvõimlejad tulid MK-etapil esikuuikusse

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rühmvõimlemine.
Rühmvõimlemine. Foto: Indrek Kask

Rühmvõimlemise tänavuse hooaja esimesel MK-etapil Bulgaarias Sofias sai VK Rütmika Elite Team 34,70 punktiga viienda koha, VK Janika Elite Team oli 34,00 punktiga kuues.

Medalikolmiku kohtade peale peeti tuline ja pingeline võistlus, kolme esimest jäi lahutama vaid 0,4 punkti. Võidu viis koju Soome Ovo Team (37,85), teine oli Venemaa Madonna (37,80) ja kolmas Soome Minetit (37,45).

Rütmika neidude jaoks oli tegemist MK-tasemel esimese stardiga meistriklassis. Sügisel lõpetasid nad võistlemise juunioride seas. «Õnnestunud esitus, tüdrukud sooritasid nii eelvõistlusel kui finaalis korralikud katsed,» sõnas VK Rütmika Elite Teami treener Maarja Jaanovits.

«Meie trumbiks võib pidada Soome tipptegija Antton Laine kiiret ja tehniliselt rasket koreograafiat,» lisas Jaanovits, tõdedes, et kava ideaalseks õnnestumiseks läheb veel aega. «Ent tugev algus Venemaa ja Soome tiimide kõrval on tehtud ja siit saabki ainult paremaks minna,» kinnitas ta.

Rühmvõimlemise populaarsus laieneb iga aastaga, Sofias jõudsid meistriklassis finaali tosina parema sekka Soome, Venemaa, Eesti, Ukraina, Hispaania, Taani ja Itaalia esindused.

Juunioride arvestuses võitis Venemaa naiskond Victoria 37,70 punktiga, eestlannadest sai VK Janika Grisete kuuenda koha 34,90 punktiga ja VK Pirueti Arabella 11. koha 29,40 punktiga.

MK-sari jätkub teise etapiga aprilli alguses Singapuris.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles