Ukraina laskesuusataja napsas Bø ees jälitussõidu maailmameistritiitli (2)

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmameister Dmõtro Pidrutšnõi (esiplaanil).
Maailmameister Dmõtro Pidrutšnõi (esiplaanil). Foto: JONATHAN NACKSTRAND / AFP

Norra laskesuusataja Johannes Thingnes Bø võitis Rootsis Östersundis jätkuvatel maailmameistrivõistlustel juba kolmanda medali, kuid seekord mitte kuldse, sest meeste 12,5 km jälitussõidus tuli tal leppida teise koha ja hõbedaga.

Johannes Thingnes Bø asus sprindi võitjana suusarajale esimesena. Ta eksis lasketiirudes kokku viis korda, neist kolm tulid teises püstitiirus. Viimasele ringile läks kõigi üllatuseks esimesena ukrainlane Dmõtro Pidrutšnõi (kokku 2 trahviringi), kes edestas Bød sel hetkel 15,1 sekundiga. Sprindis esimesena medalita jäänud Pidrutšnõi kannatas lõpuni ja võitis karjääri esimese maailmameistritiitli, edestades finišis Bød 8,3 sekundiga.

Haaravas lõpuheitluses teenis pronksmedali prantslane Quentin Fillon Maillet (3 trahvi), esimesena jäi jälitussõidus medalita Johannes Thingnesi vanem vend Tarjei (1 trahv). Esikuuikusse mahtusid veel prantslane Martin Fourcade (2 trahvi) ja lätlane Andrejs Rastorgujevs (1 trahv).

Eesti meeslaskesuusatajad jälitussõitu ei pääsenud.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles