20-aastasel kuubalasel jäi maagilisest 9 meetri piirist napilt vajaka

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juan Miguel Echevarria hüppas pühapäeval Havannas 8.92 meetri kaugusele.
Juan Miguel Echevarria hüppas pühapäeval Havannas 8.92 meetri kaugusele. Foto: David Davies / PA Wire/PA Images

Kuuba kaugushüppajat Juan Miguel Echevarriat peetakse oma ala supertalendiks, kes võib peagi esimesena alistada 9 meetri unelmatepiiri.

Pühapäeval Havannas peetud Kuuba karikavõistlustel hüppas 20-aastane kuubalane kaugust koguni 8.92.

Esimeseks 9 meetri ületajaks ennustatava Echevarria tulemus ei ole aga rekordikõlbulik, sest katse ajal puhus lubatust tugevam taganttuul 3,3 meetrit sekundis.

Deporcuba andmetel jättis Echevarria võistluse pooleli, sest tundis pärast superhüpet valu paremas jalas. 

Maailmarekord on ameeriklase Mike Powelli nimel, kes 1991. aasta Tokyo maailmameistrivõistlustel hüppas 8.95. 1992. aastal jäi Powellil 9 meetrist puudu vaid 1 sentimeeter, kuid ka siis näitas tuulemõõtja lubatust tugevamat, 4,4 meetrit sekundis puhunud taganttuult.

Powell on ainus kaugushüppaja, kes on noorest Kuuba talendist kaugemale suutnud hüpata. Kui arvesse võtta tulemused, mis on saavutatud lubatust tugevama tagantuulega, siis jäävad legendaarsed Bob Beamon ja Carl Lewis Echevarriast napilt tahapoole.

Echevarria näitas ennast juba Stockholmis 2018. aasta juunis, kus ta võidutses 2,1-meetrise tuule toel tulemusega 8.83. Kuubalase edetabelikõlbulik isiklik rekord on eelmisel suvel Saksamaal hüpatud 8.68.

Echevarria, kes on oma sportlaskarjääris tõusuteel, võitis 2018. aastal kergejõustiku sise-MMil Birminghamis kuldmedali 8.46 meetri pikkuse hüppe eest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles