Meistrite liiga: Ronaldo aitas kübaratrikiga Juventuse veerandfinaali, City loputas Schalket

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo
Cristiano Ronaldo Foto: MARCO BERTORELLO / AFP

Jalgpalli Meistrite liiga kaheksandikfinaalide korduskohtumiste suurima ime saatis korda Cristiano Ronaldo, kes lõi Torino Juventuse eest kübaratriki ja aitas kokkuvõttes 3:2 üldseisuga alistada Madridi Atletico.

Juventus pani kohe kohtumise alguses peale võimsa surve ning see tasus ära 27. minutil, kui Ronaldo peaga Federico Bernardeschi tsenderduse võrku suunas. Poolajale mindi Juventuse 1:0 edusesisus, kuid edasipääsuks vajas Juventus veel kahte väravat, sest avakohtumise võitis Atletico Madrid 2:0. 

Teisel poolajal jätkas Ronaldo sealt, kus esimesel pooleli jäi - 48. minutil saatis Ronaldo peaga väravasse juba teise palli. Kohtumine oli minemas lisaajale, kuid 86. minutil tegi Angel Correa karistusalas vea ning Ronaldo vormistas penaltipunktist kübaratriki viies ühtlasi Juventuse edasi veerandfinaali. 

Valitsev Inglismaa meistermeeskond Manchester City läks koduväljakul 3:2 eduseisust vastamisi Schalkega. City ei andnud koduväljakul Saksamaa klubile mingisugust lootust, võites kohtumise koguni 7:0. Kaks väravat sai kirja Sergio Agüero, lisaks tegid skoori ka Leroy Sane, Raheem Sterling, Bernardo Silva, Phil Foden ning Gabriel Jesus. Kahe mängu kokkuvõttes alistas City Schalke 10:2.

Enne mängu:

Juventusel on eesotsas mullu suvel Madridi Realist soetatud 34-aastase Ronaldoga selg vastu seina, kuna kolm nädalat tagasi jäädi portugallasele tuntud Hispaania pealinnaklubi kodustaadionil kuivale. Täna tuleb aga edasipääsu nimel võitlemiseks lüüa ise esmalt vähemalt kaks väravat ning hoida omakorda Atletico kuival, sest kui Hispaania meeskond suudaks saada kirja vähemalt ühe tabamuse, tuleks Juventusel edasipääsu teenimiseks võõrsil löödud värava reegli tõttu võita kolme väravaga.

Kui see ei õnnestu, lõpeb Ronaldo ja Juventuse teekond tänavu Meistrite liigas sarnaselt Madridi Realile juba kaheksandikfinaalis, kui eelmisel nädalal jäi viimase kolme aasta tiitlivõitja kahe mängu kokkuvõttes skooriga 3:5 alla Amsterdami Ajaxile, saades seejuures koduväljakul hävitava 1:4 kaotuse.

Seejuures puuduvad Juventuse koosseisust erinevatel põhjustel mitmed olulised mängijad – Alex Sandro, Andrea Barzagli, Douglas Costa, Juan Cuadrado, Mattia De Sciglio ja Sami Khedira. Atletico ridades ei jookse täna seevastu väljakule Diego Costa, Filipe Luis, Lucas Hernandez ega Thomas Partey.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles