Citroeni pealik: kui WRC sarjas muutuseid ei tule, lahkuvad kõik meeskonnad

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier Mehhiko rallil.
Sebastien Ogier Mehhiko rallil. Foto: LAVAdinho / www.imago-images.de

Citroeni tehasetiimi pealiku Pierre Budar selgitas väljaütlemisi seoses MM-sarjast loobumise osas.

Citroeni tegevjuht Linda Jackson avaldas eelmisel nädalal, et Citroen plaanib autoralli MM-sarjast lahkuda, kui WRC autod ei kasuta 2022. aastal hübriidmootoreid. Hetkel on selge, et 2021. aastal lõppevad praegu kehtivad tehnilised reeglid, mis sätestavad, et WRC-autodes kasutatakse 1,6 liitrilisi turbomootoreid. Uusi reegleid aga paigas pole.

«See, mida meedias kajastatud on, pole päris see, mida Linda rääkis. Me oleme pööranud oma pilgud tuleviku poole ja ootame uusi reegleid aastaks 2022. See on selge, et tehnoloogia peab muutuma – tulevikuks on kas hübriidmootorid või elekter,» rääkis Budar autospordile.

«Me peame seda ideed laiemale üldsusele jagama, nagu Linda seletas. Ja kui sellist teed ei minda, siis ei ole tulevikus WRC sarjas ka Citroeni. Aga selle väljaütlemise taga pole me ise. Kui muutuseid ei tule, pole MM-sarjas alles ühtegi meeskonda,» seletas Budar.

Kuna nii Lappi kui ka Ogier'i leping lõppeb 2020. aasta lõpus, siis pole kindel, kas Citroen 2021 üldse MM-sarjas kaasa lööb. «Me ei ole veel otsustanud, mis me siis teeme. Niikaua, kuni pole selgust 2022 aasta kohta, ei otsusta me midagi,» lausus Budar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles