Blogi: Peiffer võitis karjääri teise MM-tiitli, üllatusmees Bulgaariast teenis hõbemedali

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arnd Peiffer.
Arnd Peiffer. Foto: ANDERS WIKLUND / EPA

Laskesuusatamise MMil Rootsis Östersundis krooniti meeste 20 km individuaaldistantsil maailmameistriks kõik neli tiiru eksimusteta läbinud 31-aastane sakslane Arnd Peiffer, kelle jaoks oli tegu karjääri teise MM-medaliga. Poodiumi teisele astmele kerkis ühe trahviringiga üllatusmees Bulgaariast – Peifferi eakaaslane Vladimir Iliev (+1.08,7) ning pronksmedali teenis samuti ühel lasul eksinud norralane Tarjei Bö (+1.09,1).

Sprindivõistlusel maailmameistriks kerkinud MK-sarja üldliider, Tarjei Bö noorem vend Johannes Thingnes Bö teenis lõpuks kolme eksimusega 9. koha (+2.00,8). 11-kordne maailmameister, prantslane Martin Fourcade jäi alla ka oma nooremale vennale Simon Fourcade'ile, kui sai lõpuks nelja trahviga alles 39. koha (+5.46,0). Viimase tiiru eel liidrikohal olnud lätlane Andrejs Rastorgujevs eksis otsustavatel hetkedel kahel lasul ning lõpetas 13. kohal (+2.25,6).

Eestlaste parimana sai 40-aastane Roland Lessing ühe eksimuse juures 98 sportlase konkurentsis 25. koha (+4.11,1). Kolm märki üles jätnud Kalev Ermits oli 38. (+5.42,1) ja koguni seitsmel lasul eksinud Kauri Kõiv 82. (+11.23,1).

Enne sõitu:

«Mingeid kindlaid kohti me homme välja sõitma ei lähe. Iga mees teab, mis tegema peab, et oma parim anda,» ütles peatreener Indrek Tobreluts eile Postimehele.

«Hoiame väikeste tervisehädadega kimpus olnud Rene Zahknat tõenäoliselt ülehomseks paarissegateateks. Tüdrukutest läheb neljapäeval sõitma Tuuli Tomingas, kes laseb Johanna Talihärmist hetkel lihtsalt umbes 10 sekundit tiirus kiiremini ning 1,5 kilomeetrisel ringil on laskekiirus ülimalt oluline,» selgitas Tobreluts valikuid homseks segapaarissõiduks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles