Flora mängija teenis karjääri esimese välislepingu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksim Gussev õhuvõitluses.
Maksim Gussev õhuvõitluses. Foto: Mihkel Maripuu

Soome kõrgliigaklubis KPV testimisel viibinud FC Flora ääreründaja Maksim Gussev teenis oma esimese välislepingu, sõlmides aastase laenulepingu Kokkolan Pallo-Veikotiga.

Viimase kolme nädala jooksul end KPV-le näidata saanud Gussev lõi nädalavahetusel peetud 2:0 võidumängus FF Jaro vastu ka värava. Sel nädalal andis klubi mõista, et soovib Gussevit oma ridades näha ka algaval hooajal, teatab Flora kodulehel.

«Olen väga õnnelik, et saan liituda KPV-ga! Tegemist on suurepärase meeskonnaga, siin on head mängijad, staff ja fännid. Mulle meeldib mängida palliga ja luua momente ning annan omalt poolt kõik, et aidata meeskonnal häid tulemusi saavutada. Loodan, et teeme koos hea hooaja!» kirjeldas esimese välislepingu teeninud Gussev.

Kokkola peatreener Jarmo Korhonen lausus, et Gussevi näol leiti meeskonda vajalik täiendus. «Meie äärtele on olnud valik üpris hõre ning vajasime sinna täiendust. Maksim võib mängida mõlemal äärel ning on kolme nädala jooksul näidanud, et ta tõesti tahab olla osa sellest meeskonnast,» sõnas ta.

Viimased kaks hooaega Soome esiliigas mänginud Kokkolan Pallo-Veikot tõusis algavaks hooajaks kõrgliigasse, kui lõpetas mulluse hooaja teisena ning alistas üleminekumängudes Albert Prosa endise tööandja TPS-i. Korra on KPV ka Soome meistriks kroonitud, ent seda aastal 1969.

24-aastane TJK Legioni kasvandik liitus Floraga juba 2013. aastal. Kuue hooajaga on Gussevi saldosse kogunenud 129 Premium liiga mängu, 22 väravat ning sama palju väravasööte. FC Floraga on Gussev tulnud kahekordseks Eesti meistriks, karikavõitjaks ning superkarika võitjaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles