Klopp: hävitasime Bayerni kui organisatsiooni

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jürgen Klopp.
Jürgen Klopp. Foto: FrankHoermann/SVEN SIMON / imago images / Sven Simon

Mullu jalgpalli Meistrite liigas finaali jõudnud, kuid seal Madridi Realile alla jäänud Liverpooli esimeseks suuremaks proovikiviks tänavu oli Müncheni Bayern. Saksamaa hiiust saadi kaheksandikfinaalis kahe mängu kokkuvõttes skooriga 3:1 jagu.

Kui avamäng Liverpoolis jäi väravateta viiki, siis korduskohtumises löödi kahe peale kokku neli väravat. Liverpool asus kohtumist Münchenis juhtima esimese poolaja keskpaigas, kui sihile jõudis Sadio Mane. Joel Matipi omaväravast mindi puhkepausile viigiseisul.

Liverpooli peatreener Jürgen Klopp märkis, et teisel poolajal, kui skoori tegid Virgil van Dijk ja Mane, mängisid tema hoolealused targalt. «Teine poolaeg oli väga küps,» lausus sakslasest juhendaja. «Kui mängisime jalgpalli, hävitasime jalamaid Bayerni kui organisatsiooni. See oli täiesti teenitud,» lisas ta.

Peale Liverpooli jõudsid Inglismaa klubidest Meistrite liiga veerandfinaali ka Tottenham Hotspur, Manchester United ja Manchester City. Lisaks mängivad kaheksa parema hulgas Barcelona (Hispaania), Torino Juventus (Itaalia), Porto (Portugal) ja Amsterdami Ajax (Holland).

Meistrite liiga veerandfinaalpaaride loosimine toimub reedel. Kloppi sõnul pole vahet, kes loositakse Liverpooli vastaseks. «Poisid armastavad seda sarja, nad elavad hetkes. Me oleme pannud märgi maha ja Liverpool on tagasi Euroopa tipus,» sõnas peatreener.

Bayerni peatreener Niko Kovac.
Bayerni peatreener Niko Kovac. Foto: Andreas Gebert / REUTERS

Kovac: mängisime liiga kaitsvalt

Bayerni peatreener Niko Kovac rääkis pärast allajäämist, et tema hoolealused mängisid liiga kaitsvalt. «Me teadsime, et tuleb raske mäng. Aga mõlemas mängus mängisime liiga kaitsvalt. Me ei toetunud rünnakule ja loonud ründefaasis olukordi. Riskisime vähe,» sõnas horvaat.

Ta jätkas: «Mängisime liiga sügavalt. Proovisime Liverpooli suruda, kuid mõnikord oli tegime seda kahekesi nelja vastu. See ei olnud meie mäng.»

Kuigi Bayern langes Meistrite liigas konkurentsist, on Saksamaa suurklubil sellel hooajal mängus veel kaks tiitlit. «Meie eesmärk on võita mõlemad tiitlid,» kinnitas Kovac.

Saksamaa meistrivõistlustel asub Bayern üheksa vooru enne hooaja lõppu liidrikohal, kuid Dortmundi Borussial on sama palju punkte. Saksamaa karikavõistlustel on Bayern jõudnud veerandfinaali, kus kohtutakse tugevuselt teises liigas mängiva Heidenheimiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles