Video: tuli hävitas kõik MotoE-sarja mootorrattad

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulekahju Jerezi ringrajal
Tulekahju Jerezi ringrajal Foto: EPA/Scanpix

Ringrajasõidu MotoE-sarja algav hooaeg võib sootuks ära jääda, sest täna öösel Hispaanias Jerezi ringraja ääres lahvatanud tulekahju hävitas viimase info kohaselt kõigi tiimide varustuse koos mootorratastega.

Eile viisteist minutit enne südaööd seni teadmata põhjusel põlema süttinud hoolduslinnakus hävines erinevatel andmetel 18 – 23 elektrimootorratast ning kogu mototiimide varustus. Ehkki uurimine pole veel süttimise põhjust välja selgitada suutnud, kahtlustatakse ühe võimaliku põhjusena mootorratastele toidet andvaid liitiumakusid. Õnnetuses ükski inimene viga ei saanud.

Tulekustutamisel osalenud viiel kohalikuil ekipaažil kulus tule täielikuks ohjeldamiseks teadaolevalt 60 000 liitrit vett. Ka õnnestus neil täielikult vältida tule edasist levikut kõrvalhoonetele, millest ükas oli muuseum. Kustutustööd lõpetati alles täna varahommikuil kell 06.22.

Pärast kusututustöid oli varem tipptasemel motovarustust sisaldanud hoonest järel vaid metallsõrestik.
Pärast kusututustöid oli varem tipptasemel motovarustust sisaldanud hoonest järel vaid metallsõrestik. Foto: motosport.com

Kogu E-moto paremik viibis Jerezis hooajaeelsel testimisel, mis nüüdseks on määramata ajaks katkestatud. Hooaeg ise pidi algama 3.-5. maini Jerezis toimuva Hispaania GP-etapiga.

Sarjas osaleb kokku 12 meeskonda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles