Julge kodanikualgatus: 3000 eurot talendikale Eesti suusatajale puhtalt kätte (4)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anti Saarepuu.
Anti Saarepuu. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Aastaid Eesti suusatajatele kaasa elanud Silver Alamaa pöördub Facebookis otse suusatreener Anti Saarepuu poole ning lubab anda kodanikualgatuse raames omast taskust 3000 eurot mõnele siinsele suusatalendile, et aidata armastatud spordiala uuesti järjele. Postimees avaldab Alamaa pöördumise täismahus.

Hr Saarepuu, 

Veri on tänaval. Reakodanikust endise keskpärase suusatajana tunnen vajadust astuda välja ja olla suunanäitajaks teistele omasugustele, et oleks võimalik suusaspordile kaasa elada ka 10 või 20 aasta pärast. Saadan 3000 eurot Teie valikul talendikale kriisis vaevlevale noorele, kes saaks järgmiseks hooajaks juurde mõne paari suuski ja aitaks ära elada mõne laagri. Summa on sümboolne aga kodanikualgatusena võiks paariaks materdatud suusatamise aadressil vingumise ja ohkimise asemel olla samm edasi. Ma ei soovi mingit lepingut ega sooja käepigistust. Ma soovin, et minu eeskuju kasutades kerite sisse järgmised minusugused ja lõpuks jõuate ka mõne suusatamisest mitte kibestunud „ehitajast“ vaalani, kes aitaks valada uut vundamenti paremaks tulevikuks ja puhuks elu sisse sellesse jumalast maha jäätud mülkasse, mida mitte nii kauges minevikus sai hellitavalt nimetada eestlaste Rahvusspordiks suure R-ga.

Õlut lürpivatele ja oma diivanimugavuses ilkuvatele paksukestele a la eino jälle viimaste seas, turist jne tuletan meelde, et need noored, kes jõuavad suurvõistlustele on kõik oma riigi parimad ja selleks saamine pole mingi okkavaba allatuult kulgemine vaid aastatepikkune ohverdus, visa ja ränkraske töö.

Värsket õhku ja puhast sporti soovides,

Silver Alamaa

 

Saarepuu veel kindla sportlase nime öelda ei oska

«Väga tore, et selliseid inimesi leidub. Neid positiivseid sõnumeid on mulle alates MMist (Seefeldi MMil lahvatanud dopinguskandaal – toim) tulnud sotsiaalmeedia kaudu 200–300 kindlasti ning seda inimestelt, keda ma ei tunne. Aga selline pöördumine, kus inimene tahab kohe rahaliselt toetada, on ikka väga positiivne üllatus,» rääkis Saarepuu Postimehele.

«Ma usun, et neid inimesi on kindlasti rohkem, kes sooviksid suusatamist toetada. Nagu ma olen ka varem öelnud, siis me ei saa ju osade inimeste valesti käitumise põhjal kõiki mutta tampida ning rääkida kohe Eesti tippsuusatamise kaotamisest. See ei saa kuidagi õige olla, sest muidu pole meie noortel üldse mitte kuhugi pürgida,» sõnas ta.

Saarepuu sõnul sai ta Alamaalt sõnumi kätte ning ka vastas talle, kuid kindla sportlase nime ta praegu välja tuua ei oska. «Täna on kindlasti raske nime öelda, aga ma vastasin talle (Silver Alamaale – toim), et olen tema postitust näinud ning ma usun, et saame temaga sellest täpsemalt rääkida, mida ta mõtleb. Praegu on raske öelda, keda ta täpsemalt silmas pidas,» tunnistas Saarepuu.

Alamaa ei soovinud oma algsele avaldusele midagi lisada, öeldes vaid, et loodetavasti tulevad ka teised Eesti suusatamise pooldajad kõnealuse algatusega kaasa.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles