Statistikapomm: 9 põnevat fakti Meistrite liiga veerandfinaalide kohta

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cristiano Ronaldo vedas kübaratriki toel Torino Juventuse Meistrite liiga veerandfinaali. Fortuuna tulemusel kohtub Juventus kaheksa parema hulgas Amsterdami Ajaxiga.
Cristiano Ronaldo vedas kübaratriki toel Torino Juventuse Meistrite liiga veerandfinaali. Fortuuna tulemusel kohtub Juventus kaheksa parema hulgas Amsterdami Ajaxiga. Foto: Jonathan Moscrop / Sportimage/PA Images

Jalgpalli Meistrite liigas selgusid veerandfinaalpaarid. Postimees noppis tuntud statistikaagentuuri Opta abil välja üheksa põnevat fakti loositud paaride kohta.

Meistrite liiga veerandfinaalpaarid (esimesena välja toodud klubi mängib avamängu koduväljakul):

  • Amsterdami Ajax – Torino Juventus
  • Liverpool FC – FC Porto
  • Tottenham Hotspur – Manchester City
  • Manchester United – FC Barcelona

6 klubi kaheksast Meistrite liiga veerandfinalistist on varem ihaldatud trofee võitnud. Liverpool (5 tiitlit), Barcelona (5), Amsterdami Ajax (4), Manchester United (3), Torino Juventus (2), Porto (2). Meistrite liiga tiitlita on Manchester City ja Tottenham Hotspur.

4 Inglismaa klubi (Liverpool, Manchester United, Manchester City, Tottenham Hotspur) mängib Meistrite liiga veerandfinaalis. Viimati juhtus selline asi kümme aastat tagasi ja siis pääses veerandfinaalist edasi nelja parema hulka kolm Inglismaa klubi (Manchester United, Londoni Arsenal, Londoni Chelsea), kuid võitjaks tuli hoopis Barcelona.

4 mängu on Manchester City mänginud Euroopa klubisarjades Inglismaa klubide vastu ning kõik need kaotanud. Kaks korda Londoni Chelseale (mõlemad 1971) ja kaks korda Liverpoolile (mõlemad 2018).

Lionel Messi jätkab suurepärast seeriat Inglismaa klubide vastu?
Lionel Messi jätkab suurepärast seeriat Inglismaa klubide vastu? Foto: Jan Huebner/Lau / imago images / Jan Huebner

22 väravat on Barcelona tähtründaja Lionel Messi löönud Meistrite liigas Inglismaa klubide vastu. Rohkem kui ükski teine mängija selles võistlussarjas.

1 mängu kaheksast on Manchester United võitnud Meistrite liigas Barcelona vastu (neli viiki ja kolm kaotust), kaotades muuhulgas ka mõlemad finaalid (2009 ja 2011).

7 väravat on Torino Juventuse staarründaja Cristiano Ronaldo löönud Meistrite liigas Amsterdami Ajaxi vastu. Rohkem on ta suutnud vaid Müncheni Bayerni (9 väravat) ja Juventuse (10) vastu.

12 korda on Amsterdami Ajax ja Torino Juventus Euroopa klubisarjades kohtunud, neist kuus mängu on lõppenud itaallaste ja kaks hollandlaste võiduga. Neli mängu on jäänud viiki.

6 mängu on Liverpool Euroopa klubisarjades mänginud Porto vastu ning pole kunagi kaotajana väljakult lahkunud (kolm võitu, kolm viiki). Liverpooli kasuks räägib ka muljetavaldav väravate vahe (12:2).

0 väravat on Porto löönud Meistrite liigas Jürgen Kloppi (2018. aastal 0:0 viik ja 0:5 kaotus Liverpooli vastu) juhendatava klubi vastu.

Portol on Jürgen Kloppi hoolealuseid keeruline üle mängida.
Portol on Jürgen Kloppi hoolealuseid keeruline üle mängida. Foto: ANDREW BOYERS / Action Images via Reuters
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles