Roger Federer avaldas oma karjääri murdemomendid

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer Indian Wellsis 13. märtsil 2019
Roger Federer Indian Wellsis 13. märtsil 2019 Foto: Jayne Kamin-Oncea / USA TODAY Sports/Scanpix

Maailma tennise edetabeli neljas reket Roger Federer on veendunud, et õigete otsuste langetamine õigetel hetkedel on mänginud tema kärjääris võtmerolli.

Üheks selliseks peab nüüdne 20-kordne Suure slämmi tšempion treeningkoha muutust, kui ta oli 14-aastane. Ta kolis treenima Ecublensi, Šveitsi Rahvuslikku Tennisekeskusesse.   

2006. aastal võttis ta tööle uue agendi Tony Godsicki. «Olen pidanud vastu võtma palju raskeid otsuseid. Seda nii mänedzeri kui ka treenerite osas,» ütles Federer, kes terve 2004. aasta oli ilma treenerita. «Olen mitmeid treenereid vallandanud. Väljaspoolt võis see mõnikord tunduda kummalise sammuna, kuid minu jaoks olid need vajalikud otsused.»

«Arvata võib, et ma olen teinud vigu, kuid mängijana sa pead endasse uskuma. Meil on ainult üks mängijatee, üks karjäär. Sa pead järgima ka oma kõhutunnet ning südant ning minema seda teed, mida näitab sulle su süda,» rääkis 37-aastane tenniselegend.

«Loomulikult on mul õnne olnud. Eelkõige, et kohtasin oma Mirkat just minu jaoks õigel ajahetkel,» kiitis Federer oma abikaasat.

«Professionaalsest vaatevinklist on Mirka andnud meile teatud järjepidevuse. Ta oli ise väga professionaalse ellusuhtumisega mängija, mida ma ei saa öelda enda varasemate mängija-aastate kohta. Mul on olnud palju õnnestumisi, palju vahvaid inimesi minu ümber, sõbrad, pere, treenerid. Ja kui see kord kõik otsa saab, siis pean küll nii paljusid tänama, et ei tea kellest alustada ja kellega lõpetada.»

Täna kohtub Roger Federer Indian Wellsi suurturniiri veerendfinaalis poolaka Hubert Hurkacziga (ATP 67.).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles