Endine Rootsi laskesuusataja paljastab: EPOl oli uskumatu mõju!

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dopingutesti A ja B proovi pudelikesed
Dopingutesti A ja B proovi pudelikesed Foto: ARND WIEGMANN / REUTERS/Scanpix

«Proovisin EPOt ja võin kinnitada, et selle mõju on kolossaalne,» ütles endine laskesuusataja ja sama ala pikaaegne kommentaator Kalle Grenmark Rootsi televisioonis.

Kuigi Grenmark ei ole enam Rootsi televisiooni palgal, on mees Östersundi maailmameistrivõistlustel kohal. Omaaegne laskesuusalegend ütles intervjuus Expressenile, et tal on kahju talisporti haaranud dopinguskandaalidest, mis hävitavad spordi mainet, kuid lisas, et ka laskesuusatamine pole dopingust puhas.

«Aastate jooksul on laskesuustamises olnud nii palju jama, et ma ei oleks üllatunud, kui mingid juhtumid tuleks ka Östersundis päevavalgele,» rääkis Grenmark.

Rootsi laskesuustamise meeskonna endine kapten on ise dopingut proovinud. Tõsi, seda uuringute eesmärgil. Oma karjääri ajal oli Grenmark osa testgrupist, kellele anti EPOt. Eesmärk oli välja selgitada, kuidas see aine kehale mõjub.

Grenmark ütles, et ta parandas kümne kilomeetri jooksudistantsil oma aega peaaegu neli minutit. «Tavaliselt võttis mul kümne kilomeetri distantsi läbimine umbes 36 minutit, EPOga aga vaid 32 minutit. Ma ei tundnud väsimust ning lihased ei läinud piimhapet täis.»

Ta lisas: «Mul oli hea olla, ainult füüsilise pingutuse ajal tundsin end tavalisest teistmoodi. EPOl on suur mõju. Võin seda kinnitada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles