Eesti suusahüppajad maailmarekordimäel ei hiilanud

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Artti Aigro.
Artti Aigro. Foto: Parkkinen/Newspix24/SIPA / Parkkinen/Newspix24/SIPA

Norras Vikersundis toimuval suusahüpete MK-etapil piirdusid eestlased Artti Aigro ja Martti Nõmme kvalifikatsioonivõistlusega.

Aigro sai Vikersundi hüppemäel 53. koha, maandudes 178,5 meetri kaugusele ja teenis selle eest 141,5 punkti. Nõmme sooritas 155-meetrise õhulennu ja sai 66 sportlase konkurentsis 106,1 punktiga eelviimase koha.

Kahe aasta eest lendas Vikersundis austerlane Stefan Kraft maailmarekordit tähistavad 253,5 meetrit. Seekord polnud olud piisavalt head, et rekordit rünnata, sest pikimad jäid tippmargist enam kui 20 meetri kaugusele. Aga võib-olla juhtub see pühapäeval, kui kavas on põhivõistlus.

Kvalifikatsioonivõistluse parim oli MK-sarja üldvõidu kindlustanud jaapanlane Ryoyu Kobayashi, kes lendas 232 meetri kaugusele ja teenis 213,6 punkti. Teise koha sai maailmarekordimees Kraft (230 m, 210,7 p) ja kolmanda sakslane Markus Eisenbichler (221 m, 197,5 p).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles