Rootsi tippsuusataja Poltoranini dopinguselgitusest: see on lihtsalt vabandus

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Poltoranin.
Aleksei Poltoranin. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Rootsi murdmaasuusataja Calle Halfvarsson rääkis kohalikus meedias 27. veebruaril Seefeldi MMil vahistatud ja väidetavalt Austria politseile veredopingu kasutamise üles tunnistanud Kasahstani suusatajast Aleksei Poltoraninist, kes ütles nädal pärast politseioperatsiooni, et tegelikult pole talle mitte kunagi vereülekandeid tehtud.

Halfvarsson Mati Alaveri ja Andrus Veerpalu käe all treeninud kasahhi ei usu. «Ta teab, millega on hakkama saanud ning nüüd ta püüab sellest lihtsalt pääseda,» ütles Halfvarsson Aftonbladetile.

Oma esimeses intervjuus pärast kinnipidamist ütles Poltoranin, et tunnistas dopingutarvitamist vaid seetõttu, et soovis pääseda vanglast, kus teda hoiti «minimaalsete mugavustega külmas keldris». «See on imelik. Ma kuulsin samuti, et ta olevat oma ülestunnistusest loobunud. See on lihtsalt vabandus,» rääkis Halfvarsson.

«Keegi ei tunnista esialgu kunagi midagi üles, kui ta süüdi ei ole. Seega ma arvan, et ta on (süüdi),» lisas 29-aastane rootslasest murdmaasuusataja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles