Verstappen teeb ühe näitajaga konkurentidele silmad ette

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Max Verstappen Austraalia GP 2019 poodiumil.
Max Verstappen Austraalia GP 2019 poodiumil. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA

Red Bulli vormel 1 meeskonna sõitja Max Verstappen saavutas möödunud nädalavahetusel Austraalias alanud hooaja esimesel etapil kolmanda koha ja pikendas oma järjestikuste poodiumikohtade seeriat.

21-aastane hollandlane on vormel 1 sarjas poodiumile jõudnud kuus etappi järjest, sest enne Austraaliat tuli ta esikolmikusse ka eelmise hooaja viimasel viiel etapil. Jaapanis ja Abu Dhabis sai ta kolmanda, Ameerika Ühendriikides ja Brasiilias teise ning Mehhikos esimese koha.

Kuue järjestikuse poodiumikohaga on Verstappen praegu ka sarja edukaim sõitja, sest britt Lewis Hamiltonil on kirjas kolm järjestikust (mullu kaks, tänavu üks) ja soomlasel Valtteri Bottasel üks (tänavu üks) esikolmikukoht.

Verstappen jagab selle näitajaga (6 järjestikust poodiumikohta) kõigi aegade edetabelis 37. kohta, esikolmikukoht hooaja teisel etapil Bahreinis tõstaks ta jagama juba 22. positsiooni.

Rekord, milleks on 19 järjestikust poodiumikohta, kuulub sakslasele Michael Schumacherile (USA 2001 – Jaapan 2002). Tegevsõitjatest on kõige parem tulemus (16) ette näidata Hamiltonil (Itaalia 2014 – Suurbritannia 2015).

Michael Schumacheri (punases) rekordseeria algas siit, USA GP 2001. Seitsmekordne maailmameister saavutas seal Mika Häkkineni (keskel) järel ja David Coulthardi ees teise koha.
Michael Schumacheri (punases) rekordseeria algas siit, USA GP 2001. Seitsmekordne maailmameister saavutas seal Mika Häkkineni (keskel) järel ja David Coulthardi ees teise koha. Foto: imago/Hoch Zwei/Ronco

Kogu vormel 1 karjääri jooksul on Verstappen saanud poodiumil šampanjat pritsida 23 korda, möödunud hooajal suisa 11 korda. Eelnevalt mainitud etappide kõrval jõudis ta poodiumile ka Hispaanias, Kanadas, Prantsusmaa, Austrias, Belgias ja Singapuris.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles