Eesti jalgpallikoondise EM-valiksarja avamängu teenindab tuttav horvaat

Toimetas Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti jalgpallikoondis.
Eesti jalgpallikoondis. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti meeste jalgpallikoondis alustab neljapäeval EM-valiksarja, kui meie esimeseks vastaseks on võõrsil Põhja-Iirimaa. Mängul mõistab õigust Horvaatia kohtunikebrigaad eesotsas Ivan Bebekiga.

Abikohtunikeks on Goran Pataki ja Bojan Zobenica ning neljandaks kohtunikuks Igor Pajač (kõik Horvaatia).

41-aastane Ivan Bebek on kogenud kohtunik, kes sai FIFA kategooria juba 2003. aastal. Ta on olnud kohtunik nii Meistrite liigas kui ka Euroopa liigas. Tänavusel hooajal on tal ette näidata kolm matši Euroopa liigas, lisaks oli ta vilemeheks sügisel UEFA Rahvuste liigas (Aserbaidžaan - Malta).

Huvitava faktina oli Bebek kohtunik 2004. aastal A. Le Coq Arenal, kui Eesti U19 koondis jäi alla Hollandile. Toona kaitses meie noortekoondise väravat Sergei Lepmets, algkoosseisu kuulus ka tänaseks rannajalgpallikoondist juhendav Kristian Marmor ning Eesti U19 koondise peatreeneriks oli tänane A-koondise abitreener Janno Kivisild.

Ivan Bebek.
Ivan Bebek. Foto: GONZALO FUENTES / REUTERS

Horvaatia kohtunike tegevust Belfastis hindab Stefano Podeschi (San Marino).

Põhja-Iirimaa – Eesti mängu avavile kõlab neljapäeval, 21. märtsil kell Eesti aja järgi kell 21.45 Windsor Parkil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles