Motokrossi tippmeeste seas levib uue trendina astmarohi

Oliver Lomp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Motokross
Motokross Foto: SCANPIX

Klassikalistest aladest veidi erineva mootorispordi dopinguprobleem keskendub põhiliselt võistlusaegsetele ergutite kasutamisele, kuid rangelt peab jälgima ka teisi keelatud aineid.


«Keelatud aine või võte, mis aitab parandada töövõimet, peletada väsimust, suurendada keskendumisvõimet, mõjuda julgustavalt ja motiveerivalt, mõjutab kindlasti auto-, paadi- või  mootorrattajuhi tulemuslikkust,» kinnitas Tallinna Ülikooli dotsent Kristjan Port.

Port, kes on ka Sihtasutuse Eesti Antidoping nõukogu liige, lisas, et mootorispordis on WADA keelatud ainete nimekirjast just sellel alal spetsiifiliselt keelatud ained, nagu alkohol ja beeta-blokaatorid.

Eesti parim motokrossisõitja Tanel Leok aga rääkis oma alal levinud uuest trendist, millega muidu on silma paistnud tavaliselt suusatajad ja jalgratturid.

«Kui mõned mehed olid enne terved, siis nüüd istuvad enne võistlusi, astmapiibud suus,» sõnas Leok, kes mainis tuntud nimedest näiteks Jonathan Barragani, aga ka Ken De Dyckerit. «Mina küll millegi sellisega jamama ei hakkaks. Kes teab, mis see tervisele lõppkokkuvõttes kaasa toob. Milleks riskida?»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles