Eesti koondise võtmemängija liitus Meistrite liiga klubiga

Toimetas Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dener Jaanimaa (palliga).
Dener Jaanimaa (palliga). Foto: EIBNER/Peter Franz / imago/Eibner

Kolmel korral Eesti parimaks käsipalluriks valitud Dener Jaanimaa hakkab uuest hooajast kaitsma kuuekordse Ukraina meistri ning Euroopa Meistrite liigas esineva Zaporožje HC Motori värve. 29-aastane paremsisemine sõlmis Motoriga kaheaastase lepingu.

Jaanimaa jaoks pole Meistrite liiga klubis mängimine esmakordne, sest 2016. aastal sai ta THW Kieli ridades maailma tähtsaima klubivõistluse finaalturniiril neljanda koha. Siili Palliklubi ja SK Reval-Spordi kasvandiku eelmiste välisklubide hulka kuuluvad veel rootslaste LIF Lindesberg ning Saksamaa tiimid EHV Aue, ThSV Eisenach, HSV Hamburg, MT Melsungen ja TuS N-Lübbecke.

«Lübbeckesse siirdusin, et saada rohkelt mänguaega Bundesligas. Aga langesime välja ja tänavu pole ka kõik nii sujunud, nagu oodati. Kui detsembris tekkis variant Motoriga, siis pidi mõtlema, ent võimalus Meistrite liigas mängida ei nõudnud liiga pikka mõttetööd. Sõlmisin klubiga kaheaastase lepingu ning ootan huviga uut väljakutset,» sõnas Jaanimaa.

«Kaheksa aasta sisse Saksamaal mahtus nii positiivset kui negatiivset, aga esimest kindlasti rohkem. Igast klubist olen kaasa saanud midagi kasulikku ning lisaks õppisin tundma Saksa kultuuri ja sain selgeks keele,» lisas Eesti koondislane, tunnistades, et uues klubis kasutusel olevat vene keelt peab alles õppima hakkama.

Motor on võitnud Ukrainas tiitli viimased kuus aastat, aga peatähelepanu kuulub Euroopa Meistrite liigale. Tänavu saadi B-alagrupis viies koht, kusjuures alistati kodus Saksamaa meister SG Flensburg-Handewitt ning võõrsil mullune Meistrite liiga finalist HBC Nantes. Veerandfinaalis kohtutakse 2016. aastal sama sarja võitnud Kielce PGE Vivega.

«Ilmselt plaanitakse mulle päris suurt rolli, sest tänastest paremsisemistest poolakas Pawel Paczkowski lahkub ja kogenud venelane Sergei Šelmenko saab juba 36. Motor on ambitsioonikas ning ei taha piirduda ainult Meistrite liiga alagrupiturniiriga, vaid igal aastal edasi areneda ja kaugemale jõuda,» selgitas Jaanimaa.

Tänase seisuga on Jaanimaa arvel muljetavaldavad numbrid Saksamaa kahes kõrgeimas sarjas. Bundesligas jäi 105 kohtumisega tema nimele 309 väravat ning 2. Bundesligas on ta senipeetud 90 kohtumisega palli väravasse saatnud 427 korda! 2016. aastal võitis ta THW Kieliga Saksamaa kõrgliigas pronksmedali.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles