Äge: neli kuud tagasi paari moodustanud sulgpallipiigad murravad end Euroopa mängudele

Ville Arike
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helina Rüütel (ees) ja Kati-Kreet Maran jaanuaris Tallinna EK-etapil mängimas.
Helina Rüütel (ees) ja Kati-Kreet Maran jaanuaris Tallinna EK-etapil mängimas. Foto: Eesti Sulgpalliliit / Oleg Hartšenko

Eesti parimate naissulgpallurite juhendaja Mart Siliksaar otsustas eelmise aasta lõpus mängida teatud kaardid ümber ja pani juveliiri täpsusega täppi: suvel peetavatele Euroopa mängudele jõuab ka naispaar Kati-Kreet Marran - Helina Rüütel.

Rüütel oli eluaeg moodustanud paari Kristin Kuubaga. Kuid otsustati, et Kuuba keskendub Tokyo olümpiat silmas pidades ainult üksikmängule ning Rüüteli paarismängupartneriks saab Marran. Eesmärgiks seati Euroopa mängud, ehkki aeg tiksus rohkem kui halastamatult kuklasse.

Esimest korda mängiti maailma edetabeliturniiril koos alles mullu novembris Norras. Veebruaris alustati hullumeelse lõpuspurdiga, igal nädalal on mängitud mõnel turniiril. Vaid paar tundi pärast Eesti meistrivõistluste lõppu istuti juba lennukis ja siirduti väsitavale reisile Iraani. Risk tasus ära, kolmas koht tõi korraliku punktisumma.

Järgnesid võistlused Austrias, Slovakkias, Portugalis, Šveitsis ja sel nädalal Prantsusmaal, Orleansis. Kui nüüd Orleansis ka esimeses ringis kaotatakse, tõustakse Euroopa mängude kvalifikatsiooni edetabelis ikkagi 14. kohale - just sinna, kuhu tarvis. Ning nädala pärast pannaksegi sulgpallis Euroopa mängudele pääsejate nimekiri lukku.

"Tegime õigel ajal õige otsuse. Tüdrukud on hästi mänginud, lisaks on Kristin üksikmängus väga tubli," kommenteeris Siliksaar Postimehele.

Marran ja Rüütel tõusid täna avaldatud maailma edetabelis 82. kohale - lõviosa eespool olijatest on asiaadid. Nädala pärast kerkivad nad kaheksanda kümne keskele.

Kuue pügala võrra tõusis ka Kuuba üksikmängu edetabelis - 65-ndaks. Temagi lööb Orleansis kaasa. Meeste üksikmängus kerkis Raul Must 92. kohalt 87-ndaks. Nemadki mõlemad pääsevad Euroopa mängudele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles