Denis Shapovalov: ühe käega tagakäelöök on efektiivsem

Toimetas Indrek Raudkivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Denis Shapovalovi tagakäelöök Indian Wellsis Hubert Hurkaczi vastu.
Denis Shapovalovi tagakäelöök Indian Wellsis Hubert Hurkaczi vastu. Foto: Yong Teck Lim / AFP/Scanpix

Kanada 19-aastasele tipptennisistile Denis Shapovalovile (ATP 23.) kõlas ootamatult Roger Federeri teadaanne, et šveitslase lapsed Leo ja Lenny harjutavad kahekäelist tagakäelööki. Federer ise sooritab tagakäe lööke teatavasti ühe käega.

Pärast võitu Marin Cilici üle Indian Wellsis oli kanadalane Federeri väljaütlemise peale närvis: «Ma tean, et ühekäeline tagakäsi on uskumatu löök. Jah, seda on keeruline õpetada, eriti noortele, kes pole veel piisavalt tugevad.»

«Paljud mängijad lasevad pallil liiga kõrgele tõusta, seda on raske tabada. Kuid pikas vinnas tasub see ennast ära. Lisaks meeldib kõigile ilusat ühe käega tagakäelööke vaadata – löök on lihtsalt visuaalselt kaunim. Ma arvan, et kahe käega tagakätt lüües ei ole löögis nii palju paindlikkust ja manööverdamisruumi,» lisas vasakukäeline Shapovalov, kelle ühe käega sooritatud võimsad tagakäelöögid saatsid Cilici Indian Wellsis 6:4, 6:2 kaotuse järel asju pakkima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles