Kalev/Cramo teenis Salaši viskekontserdist suure võidu Valga-Valka üle

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tony Wroten (esiplaanil) viskas tänases võidumängus 26 punkti.
Tony Wroten (esiplaanil) viskas tänases võidumängus 26 punkti. Foto: Sander Ilvest

Eesti-Läti Korvpalliliiga teisipäevases ainsas mängus sai turniiritabeli kolmas BC Kalev/Cramo kindlalt jagu BC Valga-Valka meeskonnast.

Valga-Valka haaras avaminutitel initsiatiivi, kui ligi viis minutit ei lastud Kalev/Cramot juhtima. Seisult 9:9 tegid võõrustajad Maxim Salaši ja Chavaughn Lewise abiga 6:0 spurdi, kuid külaliste poolelt vastasid kaugvisetega Kristen Meister ja Lynden Bernard Rose Jr. Dashawn King seadis 19:19 viigiseisu jalule ning ameeriklase vabaviskest Valga-Valka võitis avaveerandi. Kodumeeskond võttis end seejärel kokku, kui 2.15 jooksul tehti 9:1 spurt. Vastased siiski püsisid mängus ja hoidsid vahet kümne punkti piirimail. Kõrge pressing Valga-Valka väljakupoolel sundis neid aga mitu pallikaotust tegema ja Kalev/Cramo sai 1.10 enne poolajale minekut 13-punktilise eduseisu kätte. Veerandaeg aga lõpetati Sade Aded Husseini kaug- ja Kristaps Miglinieksi vabaviskest.

Salaš oli kolmandal veerandajal peatamatus hoos, tuues Kalev/Cramo kasuks koguni 13 punkti järjest. Kaugviske saatsid läbi korvirõnga ka Martin Dorbek ja Erik Keedus ning viimaseks neljandikuks oli vahe paisunud juba 26 punktile. Valga-Valka suutis veel mõned lähivisked tabada, aga alati olid ka võõrustajad täpsed ning sihiti juba 40-punktilist eduseisu. Dorbek viskas kohtumise viimased kolm silma ja aitas kokkuvõttes omad 38-punktilise võiduni.

Maxim Salaš tõi Kalev/Cramo parimana 23 punkti (väljakult visked 11/14) ja 6 lauapalli. Martin Dorbek ja Reggie Lynch lisasid võrdselt 14 silma, kellest viimane kogus ka 13 lauapalli, ning Tanel Kurbase nimele jäi 10 punkti.

Valga-Valka parimana viskas Dashawn King 14 punkti ning jagas 6 korvisöötu. Kristaps Miglinieks sai kirja 11 ja Kristen Meister 9 punkti.

OlyBet Eesti-Läti Korvpalliliiga jätkub kolmapäeval, 20. märtsil, kui TalTech on võõrustamas Tallinna Kalev/TLÜ-d.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles