Postimees TV: Vene ja Gran Canaria said Euroliigas kindla kaotuse, Barcelona tabas 19 kaugviset

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim-Sander Vene (vasakul) Euroliiga kohtumises Barcelona vastu.
Siim-Sander Vene (vasakul) Euroliiga kohtumises Barcelona vastu. Foto: euroleague.net

Eesti korvpallikoondise ääremängija Siim-Sander Vene ja tema koduklubi Gran Canaria Herbalife kaotasid eile hilisõhtul Euroliigas võõral väljakul tulemusega 64:93 (19:22, 16:16, 11:25, 18:30) Barcelonale.

Külalismeeskond kaotas avaveerandi kõigest kolme punktiga ning poolajapausile läksid meeskonnad samas seisus. Kohtumise teises pooles sammus aga Barcelona oma teed, kui võitis kolmanda veerandaja 14 punktiga ning viimase neljandiku 12 silmaga. Seega sai kodumeeskond lõpuks kirja 29-punktilise võidu.

Üleplatsimängjiana tõi endine Gran Canaria ja Kaunase Žalgirise kanadalasest mängujuht Kevin Pangos 19 punkti (kolmesed 5/6). Chris Singleton toetas teda 16 punktiga (kolmesed 5/6) ning Kyle Kuric 14 silmaga (kolmesed 4/4). Kokku tabasid Barcelona mängijad kaugviskeid koguni 67,9-protsendiliselt (28st 19).

Gran Canaria parimana viskas D. J. Strawberry 14 punkti. Üheksa minutit ja 13 sekundit väljakul viibinud Vene kogus selle ajaga neli punkti (kolmesed 0/2, kahesed 2/2) ning tegi kolm viga.

Liigatabelis jätkab Gran Canaria seitsme võidu ja 20 kaotusega 16 meeskonna konkurentsis 14. kohal. Barcelona paikneb 16 võidu ja 11 kaotusega viiendal positsioonil.

Gran Canarial on Euroliigas jäänud pidada veel kolm kohtumist, järgmisena minnakse juba homme koduväljakul vastamisi liigatabeli seitsmenda meeskonna Pireuse Olympiacosega.

Eelmisel nädalal koduväljakul Panathinaikoselt viimase sekundi viskest 77:78 kaotuse saanud Moskva CSKA teenis eile omakorda magusa triumfi põnevuskohtumises Istanbuli Anadolu Efese üle, saades kirja 80:78 võidu.

Võitjate parimana kogus Cory Higgins 19 punkti ja viis korvisöötu, Kyle Hines ja Will Clyburn toetasid teda vastavalt 15 ja 10 silmaga. Anadolu resultatiivseimana viskas Bryant Dunston 19 punkti.

Võidurõõmu sai tunda ka liidermeeskond Istanbuli Fenerbahce, mille mängumehed alistasid tulemusega 76:67 liigatabeli eelviimase meeskonna Podgorica Buducnosti. Võitjate resultatiivseimaks kerkis 14 punktiga Nikola Kalinic, Buducnosti ridades tõi üleplatsimehena Earl Clark 20 silma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles