Mart Poomi meenutus BBC-le: Manchester United tundis minu vastu huvi, aga Derby ütles «ei»

Toimetas Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Poom mängis Derby County's viis ja pool hooaega.
Mart Poom mängis Derby County's viis ja pool hooaega. Foto: TOOMAS HUIK/PM/EMF

Eesti jalgpallilegend Mart Poom andis päev enne Põhja-Iirimaa – Eesti 2020. aasta EM-valikkohtumist Suurbritannia rahvusringhäälingule BBC intervjuu, kus muuhulgas meenutas, kuidas Manchester United soovis teda palgata.

BBC artikkel algab lausega: «Kui Põhja-Iirimaa avab 2020. aasta EM-valiksarja neljapäeval kodus Eesti vastu, külastab neid tuttav nägu.» Nimelt töötab Poom Eesti jalgpallikoondise väravavahtide treenerina.

Poom mängis jalgpallurikarjääri jooksul üle 15 aasta Briti saartel, esindades seal erinevaid klubisid. Poom kaitses aastatel 1994-2009 Portsmouthi, Derby County, Sunderlandi, Londoni Arsenali ja Watfordi väravat.

Poom rääkis BBC-le: «Ma püüan hooaja jooksul üks-kaks korda vaadata Derby või teiste minu endiste koduklubide mänge. See on ebareaalne. Kui lähen mängu vaatama, pean end mõnikord näpistama, et saaksin aru: ma olin siin ja mängisin Premier League’i mänge suure rahvahulga ees. See tundub nagu teine elu.»

BBC toob esile Poomi debüütmängu Derby County eest, kui Old Traffordil alistati Inglismaa jalgpalli kõige edukam klubi Manchester United, kelle väravasuul seisis toona taanlane Peter Schmeichel. «See mees oli minu kangelane,» lausus Poom, kellel on Schmeicheli autogrammiga särk seinal.

Poomil oleks äärepealt avanenud ka võimalus oma kangelase jälgedes astuda, kuid seda ei juhtunud. Nimelt otsis Manchester United mõned aastad hiljem esiväravavaht Fabien Barthezile tiimisisest konkurenti. «Ma kuulsin, et huvi oli üleval, aga kui klubi ütles «ei, ta pole müügiks», siis pidin oma töö ja eluga edasi minema. Ma ei kahetse seda,» kommenteeris Poom.

Loe täispikka ingliskeelset artiklit siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles