Daisy Kudre sõitis MMil välja oma senise parima koha

Toimetas Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daisy Kudre.
Daisy Kudre. Foto: Manuses Greg Walker

Põhja-Rootsis, Piteå linna lähistel algasid kolmapäeval suusaorienteerumise maailmameistrivõistlused. Esimeseks võistlusalaks oli eraldistardist tavarada, kus Eesti koondise parimaks oli 11. kohaga oma senise karjääri parima MM-tulemuse teinud Daisy Kudre.

MMi korraldajad olid planeerinud väga pikad rajad, mis koosmõjus mägise maastiku, sulailma, lumesaju ja pehmete rajaoludega tegid võistluse kõigile ekstreemseks füüsiliseks jõuprooviks. Võitjate ajad venisid eeldatust märksa pikemaks ning vahed tulemustes olid tavapärasest oluliselt suuremad.

Eriti võimas oli naiste seas maailma esinumbri, rootslanna Tove Alexanderssoni ülekaal. Linnulennuliselt 20 km pikkusel rajal algusest lõpuni võistlust juhtinud ja oma edumaad aina suurendanud kullavõitja edestas lõpuaja 1.47.53 juures lähimat konkurenti tervelt kuue minuti ja 11 sekundiga. Hõbeda ja pronksi teenisid venelannad Aljona Trapeznikova ja Maria Ketškina (+6.47).

Väga hea sõidu tegi Eesti koondise liider Daisy Kudre, kes vaatamata ühele teevalikuveale oli 11. (+14.59), mis on tema senise karjääri kõrgeim MM-koht. Kümnes koht jäi vaid seitsme sekundi kaugusele. Koondise treeneri Raul Kudre hinnangul annab tänane sõit head lootust Daisy kõrgeteks kohtadeks teiste võistlusaladel.

Epp Paalberg sõitis välja 18. koha (+27.13).

Ka meesteklassis oli võitja ülekaal ilmne – maailma esinumber, venelane Andrei Lamov, võitis 22,5 km rajal ajaga 1.52.12 ja edestas hõbeda teeninud norralast Lars Moholdt’i 2.46. Mõningase üllatusena sai pronksi soomlane Tero Linnainmaa (+3.51), kes oli enne võistlust maailma jooksvas edetabelis alles 11. kohal.

Eesti koondise meestele oli nii pikk ja füüsiliselt ränk rada mitte just kõige sobivam. Parimana oli Mattis Jaama 23. (+31.17). Kevin Hallop oli kohe tema järel 24. (+33.10) ja Ilmar Udam 40. (+40.14).

Neljapäeval võisteldakse sprindis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles