WRC-sarja liider Tänak Korsika ralli eel: usun, et teeme hea esituse

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak ja Martin Järveoja mullusel Korsika asfaldirallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja mullusel Korsika asfaldirallil. Foto: PASCAL POCHARD-CASABIANCA / AFP

Eesti parim rallisõitja Ott Tänak (Toyota Gazoo Racing WRT), kes hoiab autoralli MM-sarja üldarvestuses esikohta, läheb järgmise nädala lõpus sõidetavale hooaja esimesele asfaldirallile Korsikale vastu heade tunnetega.
 

«Ootan Korsikat väga. Minna maailmameistrivõistluste üldliidrina esimesena rajale peaks olema hea asi, sest see on parim võimalik koht asfaldikattega rallil, kus tee on kõige puhtam. Varem oli Korsika ilmselt ralli, millega olin kõige rohkem hädas, kuid eelmisel aastal näitasime head tempot, kui olime siin esmakordselt Toyota Yaris WRC-masinaga. Me teame, et oleme leidnud tugeva asfaldiseadistuse, misttõttu ma usun, et teeme hea esituse. Olen kindel, et mõned meie konkurendid on samuti väga kiired, kuid eesmärk on jätkata positiivset algust hooajale ning püüda võimalikult palju punkte,» rääkis mullu Korsikal teise koha teeninud Tänak meeskonna pressiteenistuse vahendusel.

Toyota meeskonna pealik Tommi Mäkinen ootab samuti tugevat esitust. «Läheme Korsikale optimistlike tunnetega meie võimaluste suhtes. Eriti pärast seda, kui olime mullu kiireimad pooltel kiiruskatsetest. See on väga keeruline ralli, mida sain tunda mitmel korral oma sõitjakarjääri jooksul, kuid kõik meie sõitjad on näidanud, et võivad seal kiired olla. Nii paljude kurvide ja pikkade kiiruskatsete juures tuleb end autos väga mugavalt tunda, muidu võid kaotada palju aega. Seetõttu on väga oluline leida õige seadistus. Tänavusel aastal kehtib see eriti reedese võistluspäeva kohta, kuna keset päeva pole korralikku hooldusalas käimist, et teha suuri muudatusi. Aga ma tean, et meie meeskond on ralliks valmistunud niivõrd hästi kui võimalik ning loodetavasti saab meil olema järjekordne tugev nädalavahetus,» ütles Mäkinen.

Autoralli MM-sarja neljas etapp Korsika asfaldiralli on kavas 28.–31. märtsini.

MM-sarja üldseis sõitjate arvestuses:

  1. Ott Tänak (Toyota Gazoo Racing WRT) 65 punkti
  2. Sebastien Ogier (Citroën Total WRT) 61
  3. Thierry Neuville (Hyundai Shell Mobis WRT) 55
  4. Kris Meeke (Toyota Gazoo Racing WRT) 35
  5. Elfyn Evans (M-Sport Ford WRT) 28
  6. Esapekka Lappi (Citroën Total WRT) 20

MM-sarja üldseis tiimide arvestuses:

  1. Toyota 86 punkti
  2. Citroën 78
  3. Hyundai 77
  4. M-Sport 45
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles