Video: NBA tulevane supermängija tahab täna öösel korraliku etenduse anda

Lauri Birkan
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiljutisest põlvetraumast taastunud Zion Williamson on NCAA-tiitli nimel võitluseks valmis.
Hiljutisest põlvetraumast taastunud Zion Williamson on NCAA-tiitli nimel võitluseks valmis. Foto: AFP / Scanpix

Tuleval ööl Eesti aja järgi kell 01.05 algavas USA üliõpilaskorvpalli meistritiitlile mängitavas finaalseerias väljakule jooksev Zion Willamson on mees kelle käekäiku tasub hoolega jälgida. Duke’i ülikooli rivvi kuuluvast 18-aastasest imemehest räägitakse juba ammu kui talendist, kellesuguseid sünnib vaid korra põlvkonna jooksul.

Põhja-Ameerikat tabanud Williamsoni vaimustust on õigustatult võrreldud meeleoluga, mis valitses USA-s siis kui legendaarne pallivõlur Michael Jordan avalikkuse ette ilmus. Sarnaselt Jordanile on ka Williamson erakordsete füüsiliste omadustega, mis on segu jõust ning balletitantsijale omasest graatsiast.

Kõige selle juures näib uskumatu, et 18-aastane ning 201-sentimeetrine noormees kaalub lausa 130 kilo. Kilodest hoolimata tuntakse Williamsoni just tema hea kiiruse ja hüppevõime poolest ning teda peetakse parimaks üliõpilasmängijaks pärast Jordanit.

NBA-staaridest fännid

«Temasuguseid sportlasi sünnib vaid üks inimpõlve jooksul. Ma pole kunagi midagi sellist näinud,» tunnustas noormängijat Golden State Warriorsi kuuluv NBA-staar Kevin Durant. «Olen näinud mängijaid, kes hüppavad kõrgele, aga mitte nii nagu tema.»

Williamsonia on palju võrreldud ka Los Angeles Lakersit esindava 203-sentimeetrise ja 115-kilose LeBron Jamesiga, kes on NBA-s domineerinud juba milleeniumi algusest saadik. Kiitusega pole kitsi ka võrreldu ise:

«Mis mind Williamsoni juures enim hämmastab? Tema väledus, millega ta liigub vaatamata oma suurele ja jõulisele kogule. See on muljetavaldav,» kiitis tulevikutegijat ka neli korda NBA väärtuslikemaks mängijaks valitud LeBron James, intervjuus telekanalile ESPN. Muuseas, Jamesi on nähtud sageli ka rohkearvulise publiku hulgas, kes Williamsoni mänge vaatamas käib. 

Kuid see pole veel kõik. Duke’i staarmängija käsitseb ka väga hästi palli. Ta võib liikuda plahvatusliku kiirusega korvi suunas ning sellistel hetkedel on teda pea võimatu peatada. Lisaks näeb ta hästi väljakut ning jagab oskuslikult sööte – kõik see jääb aga esmapilgul tema füüsiliste omaduste varju.

Kaal kerkis vaid mõne aastaga

Lisaks muudele hüüdnimedele ka «loodusevingerpussiks» tituleeritud Williamson kogus esimese üliõpilasaastaga keskmiselt 22 punkti ja 9,2 lauapalli mängus ning teda peetakse juuni lõpus toimuvas NBA draftis suurimaks kandidaadiks esimesele valikule.

Williamsoni iga liigutust on jälgitud juba gümnaasiumist saadik, kus ta viskas viimasel aastal keskmiselt 36,4 punkti ning võttis maha 11,4 lauapalli mängus.

Tänaste mõõtmeteni jõudis tulevane NBA-staar kahe viimase aastaga, mil ta võttis juurde lausa 45 kilo, samas kui sentimeetreid kogunes lisaks vaid 10.

«Ma ei teadnud, et kaalun 113 kilo enne kui astusin kaalule. Siis mõtlesin, et ma ei tunne ju üldse, et nii palju kaaluksin, sest ma ei täheldanud, et oleksin kuidagigi aeglasem. Pigem muutusin hoopis sportlikumaks ning suutsin teha väljakul uusi asju,» selgitas Williamson veebruari lõpuis väljaandele GQ. «Ehkki kaalu tuli juurde, muutusin hoopiski kiiremaks ja tugevamaks ning see aitas mul saada mitmekülgsemaks mängijaks,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles