Mika Häkkinen on vaimustunud nagu laps, sest ta sai just uue Ayrton Senna nimelise superauto omanikuks

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McLaren Senna mullusel Genfi  autonäitusel
McLaren Senna mullusel Genfi autonäitusel Foto: Sebastian Geisler/imago/Sebastian Geisler

McLaren kinkis täna oma kauaaegsele reklaamnäole, kahekordsele F1 maailmameistrile Mika Häkkinenile uue McLaren Senna auto, mida on valmistatud vaid 500 tükki.

Häkkinen tegi uues superautost juttu juba eile, sest just eile saanuks Häkkineni kunagine tiimikaaslane Ayrton Senna 59-aastaseks.  

«See on märk. Täna on Ayrtoni sünnipäev ja mina saan McLaren Senna kätte homme,» rõõmustas soomlane eile. «See auto saab olema midagi väga erilist,» kuulutas Häkkinen oma Twitteri postituses.

Sellele vastas McLareni pikaajaline mehaanik Pani Tsouris:

«Tore, Mika. See oli meie töökojas mõni nädal tagasi. See on palju erilisem ja parem kui ma ise arvasin. See on rabav,» kiitis Tsouris.

Häkkineni tänase postituse esmamuljest näib, et Tsourise arvamus oli õige:

«Rabav!! Uued pildid peagi tulekul,» kuulutas Häkkinen kolme tumesinisest autost tehtud foto all.

Nullist sajani 2,8 sekundiga

McLarenin tehases Inglismaal Wokingis valmistatud autot esitleti esimest korda mullusel Genfi autonäitusel. Auto jaemüügi hinnaks on pakutud ligi 850 000 eurot, ehkki järjekorranumbriga 005 valmistatud eksemplar müüdi tänavu jaanuaris USA-s oksjonil 1,28 miljoni euro eest.

Auto loodi Robert Melville’i poolt kolmekordse F1 maailmameistri Ayrton Senna auks. Ehkki uus neljarattaline rakett sobib pigem võidusõidurajale, kõlbab sellega väidetavalt ka liikluses sõita, kuid, nagu seisab McLareni ametlikus teates, on tegemist siiski kõige kiirema liikluskõlbliku autoga, mida nad eales on valmistanud.  

Auto paneb elama neljaliitrine topeltturbo V8-mootor (M840TR), mis toodab 789 hobujõudu. Nullist sajani kulub McLaren Sennal aega vaid 2,8 sekundit ning kahesajani 6,8 sekundit. 400m läbib ta paigalt startides vaid 10 sekundiga. Auto tippkiiruseks on märgitud 340km/h.

Legendaarse Ayrton Senna traagilisest surmast täitub 1. mail 25 aastat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles