Kuzmina valitses ka jälitussõitu, Eesti neiud põrusid lasketiirudes

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anastassia Kuzmina.
Anastassia Kuzmina. Foto: JON OLAV NESVOLD / imago images / Bildbyran

Norras Holmenkollenis toimuval laskesuusatamise hooaja viimasel MK-etapil saavutas naiste 10 km jälitussõidus esikoha Slovakkia esindaja Anastassia Kuzmina.

Kahe päeva eest sprindidistantsi võitnud Kuzmina pääses jälitussõidus lähimast konkurendist 20 sekundit varem rajale. Kõik lasketiirud eksimusteta läbinud Kuzmina edu kasvas kogu aeg, kuigi viimasel ringil võttis ta käigu välja, ning finišis edestas ta teise koha saavutanud sakslannat Denise Herrmanni (2 trahviringi) minuti ja 42,8 sekundiga.

Kolmanda koha sai rootslanna Hanna Öberg (1; +2.01,11), kes edestas norralannat Marte Olsbu Røiselandi (3; +2.11,7), kaasmaalannat Linn Perssoni (1; +12,5) ja norralannat Tiril Eckhoffi (4; +2.27,0). Esikümnesse mahtusid veel sakslanna Franziska Preuss, soomlanna Kaisa Mäkäräinen, ameeriklanna Clare Egan ja prantslanna Celia Aymonier.

Kõik Eesti laskesuusaneiud – Tuuli Tomingas, Regina Oja, Johanna Talihärm –, kes jälitussõitu pääsesid, põrusid lasketiirudes. Oja eksis neljal lasul ja sai 43. koha (+5.40,7), Tallihärm käis kuuel trahviringil ja ületas finišijoone 51. positsioonil (+6.16,6) ning seitse märki üles jätnud Tomingas lõpetas 56. kohal (+7.29,1). 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles