Daisy Kudre saavutas suusaorienteerumise MMil üheksanda koha

Toimetas Kris Ilves
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daisy Kudre.
Daisy Kudre. Foto: Manuses Greg Walker

Suusaorienteerumise MM jätkus täna ühisstartidest lühirajaga. Taas rõõmustas pöidlahoidjaid Daisy Kudre, kes saavutas tihedas konkurentsis üheksanda koha (+3.06).

Oma esimese kulla kahe pronksi kõrvale sellelt MMilt võitis venelanna Maria Ketškina (44.52), hõbedaga pidi leppima kahe eelmise distantsi võitnud Tove Alexandersson (+ 0.10) Rootsist. Pronksi sai Alena Trapeznikova (+1.52) Venemaalt.

Väga põneva naiste 9,2 km 25 KPga võistluse lõpplahendus tuli umbes kilomeeter enne finišijoont, kui liidrikohta hoidnud Alexandersson ühel viimastest laskumistest komistas ning pehmesse rajaäärsesse lumme kukkus. Olukorra kasutas ära temaga viimasest kaardivahetusest koos sõitnud Ketškina, kes spurtis mööda ja suutis oma esikoha säilitada finišini.

Daisy Kudre alustas võistlust väga hästi, olles esikolmikus kuni poole võistlusmaani. Kahjuks tuli raja teisel poolel meie koondislasel sisse paar väikest viga ning erineval hajutusvariandil olnud grupp sai temast ette. Tihe teedevõrk, rohkelt hajutuspunkte ning pidev silmside konkurentidega pani suured pinged peale kõigile ja ilma vigadeta ei pääsenud täna isegi liidrid.

Epp Paalberg sai 22. (+07.07) ja Doris Kudre 23. koha (+07.55).

Meeste 11,1 km 32KPga lühiraja grupifiniši võitis Erik Rost (52.36) Rootsist, hõbedale spurtis Audun Heimdal (+0.05) Norrast ja pronksi võitis Gion Schnyder (+0.11) Šveitsist. Esikuuiku ülejäänud kohad läksid Venemaale: neljas oli Sergei Gorlanov (+0.14), viies Vladislav Kiselev (+0.15) ja kuues Andrei Lamov (+0.16). Sealjuures oli Lamov veel kilomeeter enne lõppu võistlust juhtimas.

Mattis Jaama lõpetas 17-mehelises juhtgrupis väga tubli 13. kohaga (+0.34). Ilmar Udam sai 27. (+07.27) ja Kevin Hallop 32. koha (+11.15).

Mattis Jaama: «Rada oli kiire ja huvitav, sain stardist pundiga hästi minema ning hea sujuva tempoga kulgesin stabiilselt sobivas rütmis. Suusk libises väga hästi ja viga sisse ei lubanud. Kesisest füüsilisest vormist hoolimata avastasin raja lõpuosas end liidritele üllatavalt lähedal, kuid enamaks keha võimeline polnud. Päevast sai võetud maksimum.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles