Postimees TV: ülivõimsalt hooaega valitsenud 22-aastane Kobayashi tegi ajalugu

Silver Tabo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sloveenias Planica lennumäel peetud meeste suusahüpete hooaja viimasel MK-etapil saavutas võidu tänavune valitseja, jaapanlane Ryoyu Kobayashi, kes lõpetas ühtlasi esimesena ka MK-sarja kokkuvõttes.

22-aastane Kobayashi asus Planicas liidrikohale juba avavoorus näidatud 252-meetrise õhulennu eest. Seejuures püstitas ta kõnealuse sooritusega ka Planica mäerekordi, varasem tippmark kuulus kaks aastat tagasi 251,5 meetri peale maandnud poolaka Kamil Stochi nimele.

Kahe vooru kokkuvõttes teenis Kobayashi 464,9 punkti, edestades kodupubliku lemmikut Domen Prevci (444 punkti) ja sakslast Markus Eisenbichlerit (442,5).

MK-sarja üldarvestuses kogus Kobayashi hooaja jooksul 2085 punkti. Talle järgnesid austerlane Stefan Kraft (1349), poolakad Kamil Stoch (1288), Piotr Zyla (1131) ja Dawid Kubacki (988) ning norralane Robert Johansson (974).

Seejuures kerkis Kobayashi ajaloo esimeseks suusahüppajaks, kes triumfeerinud ühel hooajal nii MK-sarjas, nelja hüppemäe turneel, suusahüppeturneedel Willingen Five, Raw Air ning Planica7 ja samuti MK-sarjas lennumägede arvestuses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles