Video: poodiumikohas kinni olnud Lukjanuk keeras viimasel katsel auto üle katuse

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Lukjanuk.
Aleksei Lukjanuk. Foto: Ekraanitõmmis

Aleksei Lukjanukile lõppes debüüt Citroën C3 R5 autoga ERC sarja etapil Azoresi rallil avariiga.

Lukjanukil sujus Portugalis peetud ralli hästi, kuni rehvipurunemine eelviimasel katsel kukutas ta kolmandaks. Ralli viimasel katsel keeras Lukjanuk aga auto üle katuse.

«Seal oli sirge, umbes 150 meetrit pikk, millele järgnes järsk vasak kurv. Surusin piduri põhja, aga üks pidurivoolik oli eelmise katse rehvipurunemisest kahjustada saanud. Seega kadusid meil pidurid täitsa ära,» selgitas Lukjanuk avarii põhjust.

«Proovisin refleksiga olukorda päästa, aga riivasin seina ning edasi polnud seal midagi teha. See polnud sõiduviga, vaid miski muu. Peame olukorra veel üle vaatama ning arutama, mida oleks saanud teisiti teha,» jätkas rallisõitja.

Azoresi ralli võitis Škoda Fabia R5-ga poolakas Lukasz Habaj, teine oli samuti Škodal sõitnud portugallane Ricardo Moura (+8,4) ning kolmas jällegi Škodaga sõitnud britt Chris Ingram (+42,2).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles