Kehra alistas Tallinna ja kindlustas poolfinaalipääsme

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Käsipall.
Käsipall. Foto: Marko Saarm

Vaheturniiride lõpuni meeste meistriliigas jääb veel kaks vooru. Hooaja 18. mänguvooru lõpetas A-vaheturniiri kohtumine, kus HC Kehra/Horizon Pulp&Paper oli võõrsil tõelises trilleris üle HC Tallinnast 27:26 (11:13), kindlustades samas otsepääsu poolfinaali.

Mäng algas Kalevi spordihallis 250 pealtvaataja silme all tasavägiselt ja kuuendaks minutiks juhtis Tallinn 3:2. Siis aga tabasid järjest Sergei Glinka, Markus Viitkar ja Risto Kiil ning kaotusseisus 2:6 võttis Kehra peatreener Kaupo Liiva aja maha. Esimese hooga ei aidanud seegi ja Glinka täpne vise suurendas vahet veelgi.

Kehra oli kaheksa minutit väravata, enne kui Kaspar Lees 14. minutil karistusviske realiseeris. Võõrustajatel aitasid viieväravalist edu hoida Robin Obergi tabamused, kuid kehralased hakkasid vaikselt järele tulema. Lees viskas kaks väravat järjest seisuks 10:8 ja 22. minutil oli Tallinna juhendaja Jüri Lepa kord hoolealused minutiks kokku võtta.

Janar Mägi tabamus vähendas aga hoopis kaotusseisu minimaalseks ja kaks minutit hiljem tuli Leesi viskest 10:10 viik. Juhtima Kehra avapoolajal ei saanud ja vaheajavileks rebis Tallinn uuesti 13:11 ette. Teise pooltunni algul olid võtmerollis kehralaste kogenumad mehed – esmalt tabas Mägi ja siis tegi Lees täpsest karistuviskest 13:13.

Järgmised seitse minutit mängiti kindla käsikirja järgi – kodumeeskond läks juhtima ja külalised viigistasid. Seisul 18:18 tabasid Tallinna poolel järjest Rauno Aus ja Oberg, kuid Kehral vastasid omakorda Lees ja Dmõtro Jankovski. 47. minutil viis Viitkar pealinlased uuesti ette ja Kehra jäi vähemusse, sest kolmanda kaheminutilise karistuse tõttu eemaldati Andrei Vahnovitš.

Glinka ja Aus kasvatasid edu kolmele väravale, aga kehralased jätkasid võitlust. Korduvalt vähendati vahe minimaalseks ja neli minutit enne lõppu tuli Anton Borovski viskest 25:25 viik. Minut hiljem läks Kehra esmakordselt kohtumises juhtima, kui kaheksandat korda ses kohtumises oli täpne Eesti koondise vasakäär Lees.

Küll aga jäi 11-kordne Eesti meister Martin Neruti eemaldamise järel viimasteks minutiteks vähemusse. Glinka viigistas, kuid Jankovski aitas Kehra uuesti juhtima. Mõlemad peatreenerid kasutasid viimasel minutil time-out'i, ent väravani viivat lahendust välja ei mõeldud ning Kehra sai magusa 27:26 võidu.

Lees viskas võitjate kasuks kaheksa, Borovski viis ning Mägi ja Jankovski neli väravat. Kaotajate kasuks tabas Oberg seitse, Glinka kuus ja Viitkar neli korda. Liider Põlva Servitiga jälle võrdsete punktide peale tõusnud Kehra kindlustas ühtlasi poolfinaalkoha, Tallinn lõpetab vaheturniiri kolmandana.

Meistriliiga tabeliseisud:

Foto: Eesti käsipalliliit

Parimad väravakütid: Vahur Oolup (Tapa) – 130, Tõnis Kase (Coop) – 114, Sergei Rodjukov (Viljandi) – 102, Robin Oberg – 97, Markus Viitkar (mõl. Tallinn) – 94, Janar Mägi (Kehra) – 89, Andrei Hapal (Viljandi) – 87 ja Mathias Rebane (Coop/Serviti) – 82 väravat.

Meistriliiga 19. voor:

  • 26.03.  19:00  Põlva Serviti – HC Tallinn
  • 27.03.  19:00  HC Kehra/Horizon Pulp&Paper – Põlva Coop
  • 27.03.  19:00  Viljandi HC – Aruküla/Audentes
  • 27.03.  19:30  HC Viimsi/Tööriistamarket – SK Tapa
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles