Kontaveit läheneb Kanepi rekordile

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit jõudis kõrgetasemelisel Miami tenniseturniiril kaheksandikfinaali.
Anett Kontaveit jõudis kõrgetasemelisel Miami tenniseturniiril kaheksandikfinaali. Foto: Michael Reaves/AFP/SCANPIX

Eesti naiste esireket Anett Kontaveit mängib kõrgetasemelisel Miami turniiril suurepärast tennist. Miami Open kuulub WTA Premier Mandatory turniiride sekka, mis tähendab, et naiste tennises on suurema kaaluga vaid slämmi- ja aastalõputurniirid. Edu sellisel tasemel kajastub ka maailma edetabelis, kus Kontaveit on kerkinud karjääri kõrgeimale positsioonile.

18. tabelireal asuv Kontaveit parandas edetabelikohta ühe positsiooni võrra, möödudes endisest maailma esireketist hispaanlannast Garbiñe Muguruzast, kes piirdus Miamis teise ringiga. Kontaveit on seal jõudnud neljandasse ringi ehk kaheksandikfinaali ja selle eest teeninud ka kopsakad edetabelipunktid, arvestades asjaolu, et aasta varem pudenes ta samal turniiril konkurentsist juba teises ringis.

«Kindlasti olen ma väga õnnelik. Mul polnud eelmisest aastast ühtegi punkti kaitsta,» lausus ka mullu nagu tänavugi avaringis vaba olnud Kontaveit. «Ma tunnen, et mängin aina paremini ning muutun tasapisi paremaks,» analüüsis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles