Annika Karilaid võitis judo Euroopa karikaetapil kuldmedali

Toimetas Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Annika Karilaid (vasakul) ja treener Glen Viks.
Annika Karilaid (vasakul) ja treener Glen Viks. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel Ateenas toimunud juunioride Euroopa karikaetapil sai suurepärase sooritusega hakkama Eesti naiste judo kindel esinumber Annika Karilaid, kes võitis kaalukategoorias kuni 78 kg kuldmedali.

Loosi tahtel oli Karilaid esimeses ringis vaba. Järgmises ringis alistas ta efektse ipponiga Türgi sportlase Ece Zurnaci.

Poolfinaalis Austria sportlase Marlene Hungeri vastu asus Karilaid kohe matši alguses waza-ari väärilise heitega juhtima, kontrollis maadluse käiku ning heitis poolteist minutit enne maadlusaja lõppu vastase ka ipponile.

Finaalivastaseks tuli Poola esindaja Maria Baczek, kes oli teises poolfinaalis alistanud esimese asetusega Itaalia sportlase. Karilaid kontrollis finaalis maadlust, olles aktiivsem ja vastasest selgelt ründavam. Kui maadelda oli jäänud alla minuti, suutis poolakas üllatada ootamatu rünnakuga ning asus matši juhtima. Karilaid pani treener Glen Viksi juhendamisel veel tempot juurde ning asus vastast kõvasti survestama. Hea võitlusvaim kandis vilja ning vaid kuus sekundit enne maadlusaja lõppu heitis ta vastast waza-ari vääriliselt ning viigistas seisu. Maadlus läks viigiseisult lisaajale, kus Karilaid enam vastasele võimalust ei andnud – kuldmedal Eestisse!

Karilaid sai sellega lisa eelmisel aastal Kaunasest võidetud Euroopa karikaetapi pronksmedalile ning kindlust, et liigub õiges suunas. Eesti naisjudokate jaoks oli see esimeseks kullaks juunioride Euroopa karikaetappidelt pärast 2006. aastat.

Kõik tulemused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles