Mait Patrail loodab peagi pikalt vigastuspausilt naasta

Toimetas Silver Tabo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mait Patrail.
Mait Patrail. Foto: Joachim Sielski / imago/Joachim Sielski

Läinud nädal tõi välismaal mängivatele Eesti käsipalluritele juba traditsiooniliselt rohkem võite kui kaotusi. Olulise võidu Rootsis sai Jürgen Rooba, Soomes kohtusid eestlaste klubid teist nädalat järjest ning eriti edukad olid meie mängijad Saksamaa liigades.

Vigastusest taastuva Mait Patraili koduklubi TSV Hannover-Burgdorf mängis neljapäeval võõrsil 25:25 (15:13) viiki vahetu konkurendi HC Erlangeniga, aga sai pühapäeval ülivajaliku ja võimsa 29:17 (15:8) võidu EHF Cupi alagrupiturniiril Põhja-Makedoonias kohaliku HC Eurofarm Rabotniku üle.

Patrail: keskendume karikavõistlustele ja eurosarjale

«Koduliigas pole meie tänavune seis eriti kiita,» tunnistas enne vigastust sügisel viie mänguga 14 väravat visanud ja 17 resultatiivset söötu andnud Patrail. «Aga samas – välja me ka ei lange, nii et saame keskenduda karikavõistlustele ja eurosarjale. EHF Cupil tulebki kolmapäeval väga tähtis kodumäng Našice RK Nexe vastu.»

Hannover-Burgdorf on tugevuselt teise eurosarja EHF Cupi B-alagrupis praegu viie silmaga kolmandal kohal, Nexel on üks punkt rohkem ehk võit viimases mängus viiks Saksamaa klubi veerandfinaali. Teist aastat järjest karikavõistluste finaalnelikusse jõudnud Hannoveri ootab 6. aprillil ees poolfinaal SC Magdeburgi vastu.

«Karikaturniir jääb mul muidugi mängimata, aga muidu läheb taastumine hästi. Arstid ja füsioterapeudid on väga rahul ning on lootust, et varsti saan juba alustada saalitreeningutega,» rõõmustas Patrail, kes vigastas põlve ristatisidemeid novembri algul kohtumises MT Melsungeni vastu.

Kaheksal korral Eesti parimaks käsipalluriks valitud vasaksisemise leping Hannoveriga lõpeb selle hooajaga ja tulevik pole praegu selge. «Eks nii pika vigastuspausi järel olegi keeruline tööandjat leida. Mitmed klubid on huvi üles näidanud, aga reaalseid pakkumisi pole siiamaani veel saanud,» sõnas Patrail.

Teises ja kolmandas liigas olid eestlaste klubid võidukad

Rasmus Otsa koduklubi Bergischer HC sai Bundesligas 29:22 (14:11) võõrsil jagu VfL Gummersbachist. Eesti koondise väravavaht mängis aga duubelmeeskonna eest, kes pidi viiendas liigas tunnistama HG LTG/HTV Remscheidi 32:23 (15:6) paremust.

Teises ja kolmandas liigas mängivad eestlaste meeskonnad said kõik tunda võidurõõmu. Dener Jaanimaa viskas kolm väravat ja andis kaks resultatiivset söötu TuS N-Lübbecke 27:25 (12:11) võidumängus HC Elbflorenz 2006 üle. Karl Toom jäi küll nulli peale, aga TV Emsdetten alistas Wilhelmshavener SC 38:30 (23:14).

Karl Roosna oli täpne kolmel korral, kui HSG Krefeld sai hooaja 22. võidu tulemusega 35:27 (19:11) TSV GWD Minden II üle. Armi Pärt küll väravaid ei visanud, ent aitas Schwerini Mecklenburger Stiere võimsa teise poolaja toel 30:21 (10:12) võiduni Hannover-Burgwedeli üle.

Sloveenia kõrgliigas viskas Andris Celminš oma tulevase hooaja koduklubi Velenje RK Gorenje vastu kaks väravat, kuid RK Maribor Branik kaotas finaalturniiri avavoorus 22:28 (12:17). Vahe esikolmikuga suurenes kaheksa punktini – Celje Pivovarna Laškol on 40, Gorenjel ja Ribnica RD Rikol 36 ning Branikil 28 silma.

Soome liigamängus eestlastelt 22 väravat

Rumeenias jättis Martin Johannson silmatrauma tõttu vahele esmaspäevase derbi Bukaresti Dinamo vastu, mille Steaua 29:34 (12:17) kaotas, ent oli neljapäeval rivis ja viskas ühe värava 31:28 (18:15) võidumängus CSM Fagarasi üle. Kaks vooru enne põhiturniiri lõppu on Steaua kuues, kuid omab võimalusi tõusta kolmandakski ja teenida nii veerandfinaaliks kodueelis.

Rootsi meistriliigas lõpetasid Jürgen Rooba ja HIF Karlskrona põhiturniiri üliolulise 32:25 (12:14) võiduga tabeli viimase Hammarby IFi üle, kes võinuks võidu korral esmaspäeval nullile jäänud eestlase tiimist mööduda. Üleminekumängudes kohtutakse nüüd kolme võiduni peetavas seerias esiliiga kolmanda klubiga IF Hallby HK.

Teist korda kahe nädala jooksul läksid Soomes vastamisi eestlaste koduklubid ja jälle oli parem Siuntio IF, alistades Helsingi IFK 29:22 (15:12). Meie pallurid korraldasid kena väravatesaju, sest võitjate poolel viskas kuus väravat Sten Maasalu ja viis Ott Varik ning kaotajate kasuks said samad numbrid kirja vastavalt Ardo Puna ja Sten Toomla.

Itaalia esiliigas sai valusa 22:23 kaotuse koha finaalturniiril kindlustanud Sassari Raimond Handball, kes Mikk Pinnoneni seitsmest tabamusest hoolimata jäi alla Parma Pallamanole. Hollandis viskas Jesper Bruno Bramanis kolm väravat ja HV KRAS/Volendam oli 28:25 üle DFS Arnhemist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles